Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costel Pantilimon, pe făraş la Nottingham Forest. Cum a ajuns de la "erou" la "a patra opţiune" pe post

Costel Pantilimon, pe făraş la Nottingham Forest. Cum a ajuns de la "erou" la "a patra opţiune" pe post

Fotbal

Comentarii

Zilele lui Costel Pantilimon la Nottingham Forest sunt numărate. Un antrenor francez îl vede doar ca pe o a patra opţiune de portar şi l-a sfătuit să-şi caute echipă.

La finele anului 2016, portarul român Costel Pantilimon semnat cu formaţia din Premier League, Watford, pentru care avea să apere doar de două ori în campionat, în decursul sezonului 2016/2017. Cum nu se mulţumea cu statutul de rezervă, "Panti" a plecat împrumut în prima parte a sezonului 2017/2018 în La Liga, la Deportivo La Coruna. Nici acolo nu a impresionat, aşa că în iarnă s-a întors la Watford, dar nu pentru a mult timp. Prinde un nou împrumut, pentru a doua parte a sezonului la Nottingham Forest, echipă din Championship, liga a doua din Anglia. Era începutul unei aventuri frumoase pentru Pantilimon, dar care avea să se termine trist.

Într-un an şi jumătate, Pantilimon a apărat în 57 de partide Championship, în care a încasat 65 de goluri, având 19 partide fără gol încasat. Sezonul trecut de Championship, portarul în vârstă de 32 de ani a  fost desemnat de către site-ul de statistică whoscored.com drept cel mai bun portar al campionatului. Din păcate, evoluţiile slabe ale echipei au produs ruptura iminentă de managerul Martin ONeill, cel care l-a adus pe Panti la Nottingham şi cel care îi acorda toată încrederea. Plecarea acestuia a consemnat şi începutul sfârşitului pentru Costel Pantilimon, la "Tricky Trees". La cârma celor de la Nottingham ajungând fostul internaţional francez, Sabri Lamouchi. Din start, fostul jucător al celor de la Monaco, Inter sau Marseille, a declarat că românul nu este pe placul său şi că nu şi-l doreşte la echipă. Nu i-a acordat nicio şansă. Jurnaliştii britanici pun această decizie pe seama faptului că Pantilimon are un joc de picior dezastruos, pasele sale ajungând la ţintă doar în 42% din cazuri.

În plus, se pare că între Pantilimon şi Lamouchi s-a iscat şi un scandal, astfel că românul nu a mai prins nici lotul în Championship, iar în acest moment este a patra opţiune, după Jordan Smith, Brice Samba şi Arijanet Muric. Cu aşa portari în lot, până şi fanii fostei campioane a Europei au declarat că îndepărtarea lui Pantilimon ar fi una foarte benefică clubului. La debut, înlocuitorul lui Pantilimon, Arjanet Muric, venit împrumut de la Manchester City, a încasat două goluri în 10 minute. La începutul lunii iulie, fostul portar al celor de la Poli Timişoara a fost aproape de o înţelegere cu grecii de la Olympiakos Pireu, însă nu s-a ajuns la un numitor comun. În acest moment, Nottingham Forrest se află pe locul 9 în Championship, cu 8 puncte.

În aceste condiţii, pentru jucătorul cu 27 de prezenţe în tricoul naţionalei de seniori a României, Costel Pantilimon, rămâne o chestiune de zile până când îşi va schimba echipa. Şansele ca situaţia să se reconcilieze la Nottingham Forest sunt minime. În cariera sa, "Panti" a evoluat pentru Politehnica Timi;oara, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo la Coruna şi Nottingham Forest. 

Afla mai multe despre: costel pantilimon 

viewscnt
Articole similare