Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Cred că nici el nu se aştepta!". Reacţie din interior după alegerea surprinzătoare a lui Mutu din meciul România U21 - Olanda U21

"Cred că nici el nu se aştepta!". Reacţie din interior după alegerea surprinzătoare a lui Mutu din meciul România U21 - Olanda U21

Echipa națională

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice a FRF, a vorbit despre alegerea surpriză a lui Adrian Mutu (42 de ani) în ceea ce priveşte primul "11" din meciul România U21 - Olanda U21 1-1.

Stoichiţă a vorbit despre titularizarea surpriză a lui Denis Ciobotariu în meciul de debut al României U21 la turneul final de găzduit de Ungaria şi Slovenia. Mutu a surprins prin alegerea sa, deşi toată lumea se aştepta să joacă cu Radu Drăguşin (18 ani), fundaşul lui Juventus, iar Mihai Stoichiţă e de părere că nici Ciobotariu nu s-a aşteptat să intre din primul minut contra Olandei.

Oficialul FRF a spus că nu-i poate reproşa golul încasat de tricolorii mici lui Ciobotariu, deşi Schuurs a marcat de lângă el: "Cred că nici Ciobi nu s-a aşteptat să fie titular, iar în prima repriză a fost încărcătura pshică extraordinară. În partea a doua a crescut nivelul. Nu pot să-i reproşez o fază dintr-un meci, e normal să aibă încărcătura emotivă. Probabil că meciul acesta îl va ajuta să joace mai bine în continuare", a spus Mihai Stoichiţă la Telekom Sport.

Despre acelaşi subiect al titularizării lui Ciobotariu a vorbit şi Basarab Panduru, la Sport Report: ”Drăguşin cred că a jucat doar cu Malta titular. El nu a jucat deci nici înainte ca titular. Ciobotariu m-a mirat că a fost ales. A intrat în ultimul meci, după care nu joacă două meciuri, dar joacă apoi cu Sepsi şi Clinceni. Eu mă gândeam că va juca Chindriş, m-a surprins titularizarea lui Ciobotariu. A fost doar faza aceea, dar acolo e pericol mare când marchezi om la om. Uita-te la Schuurs cât are, nu cred că e uşor nimănui să-l ţină pe acest jucător. E uşor să-ţi scape acest jucător din marcaj în zonă. Ulterior, lucrurile s-au îndreptat, nu mi s-a părut că a avut probleme.”

Stoichiţă: ”Ungaria, un adversar accesibil”

Mihai Stoichiţă o consideră pe Ungaria un adversar accesibil pentru România U21 şi a spune că, până la meciul cu Germania, vom ştii de ce rezultat avem nevoie pentru a obţine calificarea în semifinalele competiţiei.

"Ungaria este o echipă accesibilă şi îmi asum când spun acest lucru. Cu Germania, cred că avem un avantaj. Vom vedea ce vor face ei cu Olanda şi vom ştii exact ce tactică trebuie să adoptăm. Ne trebuie victorie, meci nul sau nu mai contează", a mai spus şeful Comisiei Tehnice a FRF, la Telekom Sport.

România U21 - Olanda U21 1-1, la EURO 2021

Reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1, pe arena Új Bozsik din Budapesta, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

Golurile au fost marcate de Ciobanu ’20 pentru tricolori şi Schuurs ’16 pentru olandezi.

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77

Confruntarea a fost arbitrată de elveţianul Sandro Schärer, ajutat de Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă a fost italianul Maurizio Mariani.

În aceeaşi grupă, la Szekesfehervar, Germania a învins Ungaria, scor 3-0 (goluri Nmecha ’61, Baku ’66, ’73).

În etapa următoare, programată sâmbătă, România va întâlni Ungaria la Budapesta, iar Germania va juca împotriva Ţărilor de Jos, la Szekesfehervar. Ultima etapă programează, la 30 martie, meciurile Ţările de Jos – Ungaria şi Germania – România.

Faza grupelor Campionatului European se va încheia la 31 martie, iar fazele eliminatorii vor avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie.

Naţionala României se află pentru a doua oară consecutiv la un turneu final, după ce în 2019 a ajuns până în semifinale.

Afla mai multe despre: mihai stoichitafrfromania u21 

viewscnt
Articole similare