Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj, obiectiv îndeplinit! Suspendarea laboratorului antidoping din Capitală a fost ridicată de WADA

Cristi Balaj, obiectiv îndeplinit! Suspendarea laboratorului antidoping din Capitală a fost ridicată de WADA

Diverse

Comentarii

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a ridicat suspendarea acreditării laboratorului antidoping din Bucureşti, conform deciziei preşedintelui Comitetului Executiv al forului, din 4 aprilie.

“Agenţia Mondială Anti-Doping (AMAD), conform deciziei Preşedintelui Comitetului Executiv din data 04.04.2019, a ridicat suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România.    

Grupul Experţilor Laboratoarelor AMAD (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi, în plus, Laboratorul a corectat toate neconformităţile identificate în timpul vizitei de evaluare efectuată de AMAD în perioada 25-26 septembrie 2018.

Pe baza informaţiilor furnizate, LabEG a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării şi a recomandat Comitetului Executiv al AMAD, în data de 19 martie 2019, ridicarea suspendării acreditării AMAD a Laboratorului.

Decizia Preşedintelui Comitetului Executiv al AMAD îşi produce efectele de la data emiterii, astfel că Laboratorul îşi va relua toate activităţile fără restricţii”, se arată într-un comunicat al conducerii Laboratorului de Control Doping din România.

Laboratorul de la Bucureşti a fost suspendat de WADA în noiembrie 2017, din cauza nerespectării Standardului Internaţional pentru Laboratoare (ISL). La numirea sa în funcţie, Cristi Balaj preşedinte Agenţiei Naţionale Anti Doping mărturisea că ridicarea suspendării de către WADA este obiectivul prioritar în noul său mandat.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare