Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CTP a sărit în apărarea Simonei Halep: ”N-ar trebui să o afecteze măgăria «tractoristei» Wozniacki”

CTP a sărit în apărarea Simonei Halep: ”N-ar trebui să o afecteze măgăria «tractoristei» Wozniacki”

Simona Halep

Comentarii

Cristian Tudor Popescu a analizat jocul făcut de Simona Halep (32 de ani) la revenirea acesteia pe terenul de tenis şi a atins şi controversa dintre sportiva din România şi daneza Caroline Wozniacki (33 de ani).

Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa (locul 80 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open, după o oră şi 58 de minute de joc.

Acesta a fost primul meci jucat de Simona Halep după 569 de zile, fiind suspendată, iniţial pentru patru ani, pentru că a fost depistată pozitiv la roxadustat. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, la 5 martie, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni, aşa că fostul lider WTA poate reveni acum în competiţii.

CTP, mesaj de susţinere pentru Simona Halep

La finalul meciului, Simona Halep i-a răspuns danezei Caroline Wozniacki, care i-a criticat pe organizatorii Miami Open pentru că au invitat în competiţie o persoană care a fost depistată pozitiv.

De partea sportivei din România s-a poziţionat şi Cristian Tudor Popescu. Celebrul jurnalist a felicitat-o pe Simona Halep şi a avut o replică dură pentru Caroline Wozniacki.

”Simona – bucuria şi măgăria

Spuneam că graficul la reintrarea în «atmosferă» a Simonei Halep va începe, cel mai probabil, cu un meci bun, în care va fi dusă de setea de a juca tenis după atâta vreme. Aşa s-a şi întâmplat, dar nu un meci întreg, ci un set.

Primul set în faţa Paulei Badosa a fost remarcabil nu numai prin scor, 6-1 pentru Simona, dar şi prin atitudinea ei pe teren. A jucat «în duşmănie», dar cu bucurie, vrând parcă să şteargă multele luni dureroase prin care a trecut. A arătat tonică, hotărâtă, a avut realizări tehnice deosebite, în special cu reverul, nu s-a văzut «rugină» pe ea.

Apoi, inevitabil, fizicul a început să-i cedeze în faţa schimbării jocului de către Badosa, din ce în ce mai tare şi agresiv. Nu ca rezistenţă generală. Aici se vede că Simona nu a încetat să se antreneze, ci la încheieturi, acum umărul drept.

Cred că acest meci pierdut e un câştig pentru Simona, pentru că îi deschide perspectiva revenirii la nivelul care a consacrat-o.

Aşa că n-ar trebui să o afecteze măgăria «tractoristei» Wozniacki, care a zis că jucătoarele depistate pozitiv n-ar trebui să primească wild-card-uri, să fie obligate s-o ia de la zero. Răspunsul Simonei a fost calm şi ferm: «Să citească decizia TAS. Nu m-am dopat, nu am trişat»”, a fost mesajul lui Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Simona Halep are două titluri de Grand Slam în carieră: Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Afla mai multe despre: simona halepctptenismiami opencaroline wozniacki 

viewscnt
Articole similare