Experiențe împreună.
You are here:

Cum a trecut Horia Tecău peste perioada de pauză forţată cauzată de pandemie şi ce aşteaptă după reluarea turneelor: "Ne-am detaşat de presiune, de meciuri, de tot!"

Cum a trecut Horia Tecău peste perioada de pauză forţată cauzată de pandemie şi ce aşteaptă după reluarea turneelor: "Ne-am detaşat de presiune, de meciuri, de tot!"

Tenis

Comentarii

Într-un interviu acordat Telekom Sport, tenismanul român, Horia Tecău, a vorbit despre perioada de pauză forţată cauzată în tenis de pandemia de coronavirus.

"A fost ceva diferit, antrenamentele le făceam acasă, în doi metri pătraţi" a mărturisit cunoscutul sportiv român. "Ca să am mai multă motivaţie, intram pe toate platformele de comunicare cu video ca pot lucra împrună cu prietenii mei sau cu antrenorul meu şi cumva am reuşit să trec prin ele, să mă motiveze, să fiu mai bine" a mai explicat Horia.

Horia Tecău: "Cred că vor rămâne la fel clasamentele"

"Acum mă simt mult mai bine să fiu afară în soare şi mi-am dat seama că până la urmă plăcerea de a face mişcare care este principalul motiv pentru care majoritatea dintre noi ajungem la sport, e acolo şi dacă faci antrenament în doi metri pătraţi şi dacă faci pe un teren afară. Numai că e diferit şi a trebuit spă ne adaptăm" crede cunoscutul tenismen român.

"E ciudat, e ceva diferit. Am fost într-un ritm foarte intens, de foarte devreme, de foarte mulţi ani. Am avut numai câteva pauze în care am fost accidentat, dar şi atunci mergeam la clinică în fiecare zi, tratam accidentarea şi cumva tot eram conectat la lumea asta sportivă. Acum o pauză în care ne-am detaşat un pic de turnee, ne-am detaşat de meciuri, de presiunea meciurilor, de public, ne-am detaşat de tot un pic. Chiar dacă nu ne-am văzut în perioada asta, dar mi-am dat seama că fiind aici şi neavând atât de multe lucruri de făcut puteam să comunicăm zilnic, vorbi la telefon, lucru pe care nu îl făceam când eram plecat şi eram foarte concentrat la meciuri şi la antrenamente"

"Da, am trecut prin toate perioadele, foarte multe etape" recunoaşte Horia. "Ba am, vrut să gătesc foarte mult, ba nu am vrut să gătesc pentru că petreceam jumătate de zi în bucătărie şi mi-am comandat mâncare. Ba am avut zile în care am mâncat foarte puţin, am trecut prin tot felul de etape. Bucătăria e încă acolo, e intactă, mi-am dat seama cât de multă muncă trebuie depusă în casă şi apreciez lucrul ăsta mult mai mult de acum înainte" a mai declarat el, pentru Telekom Sport.

"Cred că pe undeva, lucrurile se vor echilibra după câteva luni de joc şi după ce jucătorii se vor antrena, vor reveni în forma lor. Cred că clasamentele vor rămâne foarte asemănătoare" a mai spus Horia Tecău, în exclusivitate pentru Telekom Sport.


 

viewscnt
Articole similare