Experiențe împreună.
You are here:

Cutremur la CFR Cluj. Campioana României are cele mai mari datorii din istoria Ligii 1. Cifrele incredibile care au ieşit la suprafaţă

Cutremur la CFR Cluj. Campioana României are cele mai mari datorii din istoria Ligii 1. Cifrele incredibile care au ieşit la suprafaţă

Liga 1

Comentarii

CFR Cluj are cele mai mari datorii din istoria Ligii 1, potrivit ultimului bilanţ depus la Ministerul de Finanţe, adică cel pe anul fiscal 2019. Campioana României figurează cu datorii de 22,6 milioane de euro, o sumă incredibil de mare pentru o echipă din Liga 1.

CFR Cluj a dominat ultimele trei sezoane din Liga 1 şi a început să conteze din nou şi în cupele europene. Cu toate acestea, campioana României a acumulat datorii uriaşe, la doar trei ani distanţă de la momentul în care a ieşit din insolvenţă. 

Ce datorii are CFR Cluj. Suma este o premieră pentru un club din Liga 1

Performanţele foarte bune reuşite în ultimii ani au costat însă mulţi bani. CFR Cluj n-a reuşit să ţină pasul cu cheltuielile şi a acumulat datorii de aproape 23 de milioane de euro, potrivit bilanţului pe anul 2019. Anul fiscal 2019 a început pe 1 ianuarie şi s-a terminat pe 31 decembrie, ceea ce înseamnă că în bilanţ au fost introduse inclusiv bonusurile pe care CFR Cluj le-a primit în toamnă de la UEFA.
În sezonul actual, CFR Cluj a început parcursul european în preliminariile Champions League, unde a ajuns până în play-off-ul competiţiei. Ulterior, a continuat în grupele Europa League, pe care a reuşit să le depăşească şi să se califice în 16-imi. Totuşi, în 2019 au fost plătite doar o parte din bonusurile pe care CFR Cluj le-a primit de la UEFA. Diferenţa de bani a intrat în bilanţul pe anul fiscal 2020. 

Ce datorii are CFR Cluj. Cifrele bilanţului pe anul fiscal 2019

  • Datorii: 109.324.055 lei (22,61 milioane de euro)
  • Venituri totale: 90.832.890 lei (18,79 milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 85.570.103 lei (17,7 milioane de euro)
  • Profit:: 5.262.787 lei (1,088 milioane de euro)
  • Cifra de afaceri: 24.116.348 (4,98 milioane de euro)
Datoriile lui CFR Cluj sunt în creştere faţă de anul precedent, în ciuda veniturilor mai mari. În anul fiscal 2018, CFR Cluj a înregistrat datorii de 20,2 milioane de euro.

CFR Cluj are datorii şi către jucători

Campioana României are şi restanţe către jucători, deşi între timp a primit şi diferenţa din bonusurile UEFA pentru parcursul din acest sezon al cupelor europene. Imediat după ce a câştigat un nou titlu cu CFR Cluj, Damjan Djokovic a recunoscut într-un interviu pentru Telekom Sport că este neplătit din luna martie, lucru care l-a nemulţumit:”Nu ştiu cine a promis ce, dar în primul rând cred că jucătorii trebuie să fie plătiţi. Noi nu suntem plătiţi din luna martie şi e ceva inadmisibil. Nu vreau explicaţii, vreau să văd banii în cont. Mai ales după ce am făcut anul acesta, cred că meritam şi noi respect”, a declarat Damjan Djokovic pentru Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare
VIDEO Scene socante la Roland-Garros: olandeza Bertens, scoasa din teren in scaun cu rotile dupa...