Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul următor. Dinamo nu mai retrogradează. Ultimele modificări în formatul competiţional

NEWS ALERT | Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul următor. Dinamo nu mai retrogradează. Ultimele modificări în formatul competiţional

Fotbal

Comentarii

Astăzi, în Şedinţa de Urgenţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a decis ca sezonul 2020/2021 al Ligii 1 să fie compus din 16 echipe, şi nu 14 ca până acum.

"Clasamentul se îngheaţă, fiecare îşi păstrează locul din clasamentul la zi. Nicio echipă nu va mai juca. Acest clasament rămâne aşa cum îl vedem astăzi, indiferent dacă a jucat toate meciurile la zi. În ceea ce priveşte sezonului 2020/2021, s-a stabilit creşterea numărului de echipe de la 14 la 16. Mă bucur pentru susţinerea pe care primit-o acest proiect din partea cluburilor din Liga I, 13 din 14 echipe votând în favoarea lui", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la Casa Fotbalului.

Clasamentul final al play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 43 de puncte (14 meciuri), FC Hermannstadt – 35 de puncte (12), Sepsi – 34 de puncte (13 jocuri), Academica Clinceni – 32 de puncte (14), FC Voluntari – 31 de puncte (14), Poli Iaşi – 30 de puncte (14), Dinamo – 25 de puncte (9 jocuri), Chindia Târgovişte – 23 de puncte (12 jocuri).


UPDATE | Cluburile din Liga 1 şi-au pierdut răbdarea cu Liga Profesionistă de Fotbal, pentru modul în care a gestionat acest final de campionat, şi se pregătea o adevărată revoltă din partea acestora. Cei vizaţi erau oamenii de frunte ai LPF, cărora li s-ar fi cerut demisia de onoare, ca asumare al acestui final de sezon eşuat.

Conştienţi de acest lucru, liderii Ligii Profesioniste de Fotbal au anulat Adunarea Generală şi hotărârile anterioare, pline de hibe, şi au lăsat totul la voia cluburilor din Liga 1. Acestea au trimis către FRF propunerile cu formatul competiţional de 16 echipe, iar astăzi, acesta a fost aprobat de către Comitetul Executiv al FRF.


În consecinţă, Dinamo Bucureşti va evoua în Liga 1 şi în sezonul viitor, iar OSK Sepsi Sfântu Gheorghe sau Poli Iaşi, în funcţie de forma clasamentului final, nu mai sunt obligate să susţină partida de baraj împotriva celor de la Dacia Mioveni. Acest lucru se va întâmpla cu ultima clasată în Liga 1 din sezonul 2019/2020, Chindia Târgovişte. FC Argeş şi UTA Arad au promovat direct din Liga a 2-a.

  • Astfel, noul format presupune 16 echipe care vor juca în sistem "fiecare cu fiecare", într-un sezon regulat cu 30 de etape
  • Apoi, cele 16 echipe vor fi împărţite în două: 6 în play-off, 10 în play-out.
  • În play-off, cele 6 echipe vor juca meciuri tur-retur, în sistem "fiecare cu fiecare".
  • În play-out, cele 10 formaţii vor juca o singură manşă, în sistem "fiecare cu fiecare", urmând a fi stabilite ulterior locurile de disputare al partidelor.
  • Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 şi 8, vor juca un meci de baraj, pe terenul celei mai bine clasate, pentru a-şi câştiga şansa de a evolua pentru ultimul loc de cupele europene, împotriva formaţiei care ocupă în clasament ultimul loc ce duce în Europa. Din nou, barajul pentru cupele europene se va disputa pe terenul formaţiei din play-off.
  • Vor retrograda, aşa cum era stabilit şi până acum, ultimele două clasate.
  • Vor fi două partide de baraj: locurile 13 şi 14 din Liga 1, împotriva locurilor 3 şi 4 din Liga 2-a.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare