Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizia majoră pe care ar fi luat-o Istvan Kovacs, acuzat pentru ce face pe teren: "Încearcă să spele această imagine" | EXCLUSIV

Decizia majoră pe care ar fi luat-o Istvan Kovacs, acuzat pentru ce face pe teren: "Încearcă să spele această imagine" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Istvan Kovacs, arbitrul numărul 1 al României, aşa cum e considerat de FRF, încearcă "să spele imaginea de arbitru dur şi inflexibil". Dezvăluirea a fost făcută de Marius Avram, la SportCast cu Sile.

S-a terminat cu "arogantul" Istvan Kovacs? "Eu l-am simţit. Încearcă să spele imaginea"

Marius Avram a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu Sile. Marius Avram s-a retras din arbitraj în decembrie 2020 după 14 ani de activitate. 

Cu o experienţă vastă în arbitrajul românesc şi arbitru FIFA între 2010-2020, Marius Avram a răspuns propunerii lui Gigi Becali de a fi noul preşedinte CCA

De asemenea, el l-a analizat pe Istvan Kovacs, aflat în mijlocul mai multor controverse. Marius Avram a pornit de la personalitatea centralului din Carei. 

"Lucrurile astea pleacă şi de la personalitatea fiecăruia, unii sunt rigizi, alţii flexibili. E greu în teren să ai o altă personalitate decât ai tu în viaţa de zi cu zi, să joci teatru şi să nu se vadă. Iese la iveală modul personal de a fi. 

Istvan Kovacs are foarte mult de pierdut din cauza acestui stil de a fi dur, agresiv în gesturi şi se enervează şi intră tare într-un jucător, poate îi vorbeşte şi puţin mai urât. Cum s-a văzut, anumite lucruri apar în presă, anumite lucruri se văd", a spus fostul arbitru. 

Istvan Kovacs "încearcă să-şi schimbe stilul de comportament"

Centralul a primit numeroase reproşuri pentru felul de a comunica pe teren. Printre mărturii, Florin Lovin a dezvăluit ce a păţit cu Istvan Kovacs, iar MM Stoica a dezvăluit ce i-a putut spune lui Florinel Coman. 

Însă, Marius Avram a observat schimbarea şi a oferit un exemplu elocvent, felul în care Istvan Kovacs i s-a adresat lui Mario Camora

"Eu l-am simţit, în ultimii ani, că încearcă să-şi schimbe stilul de comportament şi să se apropie de jucători. 

Aici încadrez şi celebrul 'Camo, Camo' (n.r. - Mario Camora), despre care s-a vorbit. E încercarea lui de a fi mai uman în teren şi de a fi apropiat de unii jucători. Potrivită, nepotrivită, dar să ştii că de liderii de teren încerci să te apropii. Vorbeşti altfel cu ei, eu încadrez asta la un mod stângaci de a încerca să te apropii de un jucător experimentat, lider, pe teren. 

Încerc să-mi dau seama de ce a făcut lucrul ăsta un arbitru pe teren. Dacă el ar fi avut vreo legătură cu clubul ăla (n.r. - cu CFR Cluj), îi spui 'Camo, Camo', ştiind că înregistrarea e ascultată de CCA, că poate fi făcută public? 

O face pentru a încerca să fie mai apropiat de jucător, încearcă să spele imaginea de arbitru dur şi inflexibil, imagine pe care o avea şi Alexandru Tudor", a declarat Marius Avram, la SportCast cu Sile. 

Afla mai multe despre: istvan kovacsmarius avramsportcast cu sileistvan kovacs florinel coman 

viewscnt
Articole similare