Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie radicală luată de Maria Şarapova după eliminarea prematură de la Indian Wells: "E mai bine să ne despărţim"

Decizie radicală luată de Maria Şarapova după eliminarea prematură de la Indian Wells: "E mai bine să ne despărţim"

Tenis

Comentarii

Maria Şarapova, locul 41 WTA, fără rezultate notabile în ultima perioadă, a anunţat că a încheiat colaborarea cu antrenorul olandez Sven Groeneveld după mai bine de patru ani, informează WTA.

"După patru ani de colaborare împreună, provocatori şi de succes, vreau să-i mulţumesc lui Sven pentru loialitatea sa incredibilă, munca etică şi, cel mai important, pentru prietenia pe care am format-o, ce va merge dincolo de un parteneriat de lucru. Deşi am decis de comun acord ca drumurile noastre să se despartă, am fost incredibil de norocoasă să am un lider de echipă ca el în ultimii patru ani", a declarat fostul număr 1 WTA, într-un comunicat postat pe propriul site.

"Maria este una dintre cele mai harnice şi profesioniste jucătoare cu care am lucrat vreodată. Puterea şi spritul ei de luptă vor continua să reprezinte o forţă de luat în considerare şi am cel mai profund respect pentru ea, ca jucătoare şi ca persoană", a afirmat, la rândul lui, Groeneveld.

Cei doi au început colaborarea înaintea startului sezonului 2014. De atunci, Şarapova a câştigat şapte titluri la simplu, inclusiv cel de la Roland Garros, în 2014, după o finală cu Simona Halep. Rusoaica a lipsit din competiţii între februarie 2016 şi aprilie 2017, din cauza unei suspendări primite pentru dopaj.

Groeneveld este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis, el lucrând cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici şi Caroline Wozniacki. La fel ca antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, Sven Groeneveld a lucrat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, încheiat la finalul anului 2015.

Maria Şarapova nu a reuşit în acest an decât o semifinală la Shenzhen şi o calificare în turul al treilea la Australian Open. Ea a pierdut la Doha în primul tur, în faţa Monicăi Niculescu, şi la Indian Wells în aceeaşi fază, fiind învinsă de japoneza Naomi Osaka.

Afla mai multe despre: sharapovasarapovagroeneveldwtatenismonica niculescuosaka 

viewscnt
Articole similare