Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezastru pentru un club de tradiţie din Germania! Scenariul în care o fostă câştigătoare a Cupei UEFA se poate desfiinţa

Dezastru pentru un club de tradiţie din Germania! Scenariul în care o fostă câştigătoare a Cupei UEFA se poate desfiinţa

Bundesliga

Comentarii

FC Schalke, echipa de pe locul 15 din Bundesliga 2 se află într-o situaţie extrem de complicată.

Clubul de tradiţie din fotbalul german se poate desfiinţa în cazul în care va retrograda în acest sezon.

Schalke 04, în pragul desfiinţării

Gruparea din Gelsenkirchen, septuplă campioană a Germaniei şi câştigătoare a Cupei UEFA în sezonul 1996-1997 are datorii de aproximativ 165 de milioane de euro şi nu îşi va putea permite licenţa de a participa în sezonul următor al ligii a 3-a, în cazul în care va retrograda în actualul sezon, anunţă Sky Germany.

Schalke se află în acest moment pe locul 15, ultimul loc care asigură menţinerea în liga a 2-a. Locul 16 duce la barajul de menţinere-retrogradare, în timp ce locurile 17 şi 18 duc spre liga a 3-a din Germania.

În cazul retrogradării, formaţia din Gelsenkirchen s-ar desfiinţa, după 120 de ani de existenţă. Schalke a retrogradat în sezonul 2021 în Bundesliga 2, dar a reuşit revenirea în Bundesliga în următorul sezon, dar a rezistat un singur sezon înapoi în prima divizie a fotbalului german.

Schalke 04 a disputat în sezonul 2010-2011 o semifinală de UEFA Champions League, pierdută împotriva celor de la Manchester United.

Ultima prezenţă a clubului din Gelsenkirchen în grupele unei competiţii europene a venit în sezonul 2018-2019, sezon în care au reuşit să ajungă în optimile de finală ale UEFA Champions League.

 

Afla mai multe despre: schalkefc schalkebundesligacupa uefaeuropa leagueschalke 04 

viewscnt
Articole similare