Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"E o chestie profesională". Teoria lui Andrei Vochin despre refuzul lui Daniel Boloca pentru echipa naţională. Ce plan naţional ar trebui să aibă România | EXCLUSIV

"E o chestie profesională". Teoria lui Andrei Vochin despre refuzul lui Daniel Boloca pentru echipa naţională. Ce plan naţional ar trebui să aibă România | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Prin vocea lui Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu - preşedintele FRF -, a oferit o replică după declaraţiile făcute de Daniel Boloca în presa din Italia vis a vis de convocarea la naţionala României şi refuzul de a mai veni "sub tricolor", după primul contact cu prima reprezentativă a României.

Daniel Boloca, mijlocaşul lui Sassuolo, a explicat într-un interviu acordat presei din Italia de ce a ales să nu mai dea curs convocărilor la echipa naţională a României, deşi selecţionerul Edi Iordănescu i-a oferit primul contact cu tricolorii în mandatul acutal.

Andrei Vochin: "La Boloca a venit această oportunitate. E o chestie profesională. România ar trebui să aibă un plan naţional"

Andrei Vochin a explicat de ce, în opinia sa, jucători precum Daniel Boloca sau Karim Adeyemi nu vor fi interesaţi să vină să reprezinte naţionala României, deşi au origini româneşti. Părinţii lui Boloca sunt români, iar Adeyemi este născut din tată nigerian şi mamă româncă.

Totuşi, Vochin a spus că nu este convins că Daniel Boloca ar fi spus "nu" ferm României dacă nu venea convocare la naţionala Italiei.

"La Boloca a venit această oportunitate. Eu nu sunt convins că dacă nu-i venea convocarea de la naţionala Italiei... Niciunul, oricât de româneşte ar simţi în familie, nu va spune 'merg la naţionala României', dacă m-a chemat Italia, Germania. E o chestie profesională. Adeyemi e o jumătate român, mama lui este româncă. Ei nu vor accepta să joace pentru România, dar cu toţi ceilalţi trebuie încercat. Societatea, pregătirea lor sportivă, educaţia lor e mai bună, vrei nu vrei", a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

Andrei Vochin, despre valul de români plecaţi în străinătate: "Ar trebui să profităm"

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a spus că România ar trebui să aibă un plan naţional de readucere în România a valorilor plecate în străinătate, din milioanele de români plecaţi peste graniţă.

"Vor fi din ce în ce mai mulţi jucători, şi e normal să fie aşa, avem comunităţi în Italia, Spania, sunt 5-6 milioane de români peste graniţă. Oameni tineri, oameni care au plecat să muncească. Sunt trei valuri mari de plecări din România în ţările bogate. Încep să apară copiii lor, în toate, nu doar în sport. Ăsta ar trebui să fie un target pentru toată lumea, ar trebui să fie un plan naţional de recuperare a valorilor.

Aceşti copii au educaţia făcută acolo, pe bugete mult mai mari, iar de această educaţie ar trebui să profitâm şi noi la un moment dat. Să încercă să-i aduce acasă. N-o să poţi să-i aduci pe toţi, dacă ei sunt născuţi acolo n-au cum să simtă româneşte. Doar că, în momente de oportunitate, poţi să le aduci aminte că România este măcar a doua ţară", a spus Andrei Vochin.

Afla mai multe despre: andrei vochindaniel bolocaechipa nationalaromaniaitaliaconvocare 

viewscnt
Articole similare