Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

E real? Maghiarii n-au trecut peste înfrângerea cu România. Ce au descoperit la tricolori: "Nu e o surpriză. Am observat"

E real? Maghiarii n-au trecut peste înfrângerea cu România. Ce au descoperit la tricolori: "Nu e o surpriză. Am observat"galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României U21, care a fost condusă la EURO U21 de selecţionerul Adrian Mutu, a fost la un pas de calificarea din grupe. O publicaţie din Ungaria a făcut o analiză în urma turneului final, a găsit câteva explicaţii pentru înfrângerea cu tricolorii şi a tras o concluzie: fotbaliştii români de la U21 sunt superiori celor maghiari.

"De ce echipa naţională a României U21 este înaintea noastră?" este întrebarea la care au încercat jurnaliştii maghiari să găsească un răspuns. Una dintre cele mai importante publicaţii sportive din Ungaria, Nemzeti Sport, a făcut o analiză asupra fotbalului maghiar, în urma parcursului dezastruos al naţionalei U21 la EURO organizat de vecinii noştri. 

"Fotbaliştii români se vor transfera în vestul Europei înaintea celor maghiari"

Sursa citată a comparat numărul de meciuri jucate de fotbaliştii celor două naţionale la echipele de club şi a susţinut că reprezentativa lui Adi Mutu e superioară. Mai mult, tricolorii se vor transfera înaintea celor maghiari în vestul Europei, în anii următori: "Din păcate. Campionatul European U21, pe care l-am organizat, ne-a dat un răspuns. Naţionala Ungariei a terminat pe locul al patrulea, cu zero puncte, cu două goluri marcate şi 11 primite. România a fost pe trei. Am avut multe absenţe, dar şi adversarele au avut. Faptul că anumite posturi nu au fost bine acoperite este un semn al lipsurilor de 'acasă', a facilităţilor.

Ca o comparaţie, trebuie să ne uităm la rolul jucătorilor importanţi din naţionala României, care ne-a învins echipa cu 2-1 şi care a obţinut cinci puncte într-o grupă cu Germania şi Ţările de Jos, dar şi la ce cluburi joacă. Putem observa că cele trei echipe din top-ul ligii din România, FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, au trimis 10 jucători la echipa naţională U21.  Noi am avut acelaşi număr, de la Ferencvaros, Puskás Akadémia şi Mol Fehervar.

Dintre români, 10 fotbalişti au jucat în 208 meciuri la echipele din top-ul Ligii 1. La noi, jucătorii primelor trei echipe din NB I  (n.r. - prima ligă maghiară, Nemzeti Bajnokság I) au jucat în 75 de meciuri. Nu e surprinzător că echipa României U21 e înaintea noastră, iar mai mulţi fotbalişti de la ei vor semna cu echipele din vestul Europei în următorii ani, înaintea celor maghiari. Iar românilor le-au lipsit mai mulţi fotbalişti de la EURO U21, pentru că deja sunt 'adulţi'. 

Foto: România U21 sărbătoreşte victoria cu 2-1 în faţa Ungariei U21

Nemzeti Sport, despre motivele pentru care prima ligă maghiară va progresa în următorii ani

"Se pare că NB I  (n.r. - prima ligă maghiară, Nemzeti Bajnokság I) devine din ce în ce mai importantă în Europa Centrală şi de Est. Poate creşte la un nivel în care internaţionalii ţărilor vecine vor fi fericiţi să vină. Reputaţia internaţională a campionatului maghiar se poate îmbunătăţi, în special dacă echipele din Ungaria vor menţine parcursul bun din competiţiile europene, dacă se vor califica pentru al patrulea sezon consecutiv în grupe. Procesul poate fi accelerat şi dacă naţionala Ungariei va face o figură frumoasă la Campionatul European, a doua participare consecutivă. 

Totuşi, nu e o coincidenţă că echipele maghiare au ajuns trei sezoane la rând în grupele competiţiilor europene, după ce au transferat fotbalişti de naţională. Ferencvaros a intrat în grupele Champions League cu un total de 17 fotbalişti de naţională. În curând, Puskás Akadémia şi Fehervar pot aplica pentru calificarea în cadrul unei grupe europene, dacă vor semna cu internaţionali. Bineînţeles, cu un echilibru între fotbaliştii cu experienţă şi cu cei tineri autohtoni", a mai scris sursa citată.  

România U21, aproape de calificarea din grupe la EURO 

Fără să piardă, cu cinci puncte, "tricolorii mici" au terminat grupa pe locul 3, după Ţările de Jos şi Germania, tot câte cinci puncte, ambele calificate mai departe. Singura victorie a naţionalei României U21 a fost împotriva Ungariei U21, după ce maghiarii au condus cu 1-0. 

După finalul meciului, Marius Marin a avut o răbufnire. I-a acuzat pe adversari că i-au jignit pe tricolori: "Non-stop ne-au făcut ţigani!"

 

Afla mai multe despre: romaniaungariaromania ungaria u21romania euro u21 ungariaechipa nationala a romanieiadrian muturomania u21 

viewscnt
Articole similare