Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Feyenoord Rotterdam 1970 - formaţia care a adus prima Cupă a Campionilor Europeni în Olanda

Echipe de legendă | Feyenoord Rotterdam 1970 - formaţia care a adus prima Cupă a Campionilor Europeni în Olanda

EURO

Comentarii

Feyenoord Rotterdam a fost clubul care a cucerit prima Cupă a Campionilor din istoria Olandei, însă drumul a fost lung şi plin de dificultăţi.

  • Nu rata emisiunea Euro Center, în fiecare săptămână, luni şi marţi, de la 17:30, Telekom Sport 3.

Nu mulţi dădeau prea multe şanse batavilor, mai ales că în competiţie se aflau nume grele precum Milan, Leeds, Celtic, Real Madrid sau Benfica.



Însă Feyenoord n-a ţinut cont de statistici şi a avut un parcurs de poveste. Cu fotbalişti precum Van Hanegem, Rinus Israel, Ruud Geels, Franz Hasil sau Ove Kindvall, alb-roşii au eliminat Rejkjavik, Vorwarts Berlin, Legia Varşovia si mai ales marele Milan, în drumul spre finală.

Probabil cel mai important om în această campanie a fost cel de pe bancă, legendarul Ernst Happel, cel care venise după o experienţă inedită în America, la San Francisco Gales. Antrenorul austriac a pregătit aproape perfect finala de pe San Siro, împotriva lui Celtic, o finală care a fost aproape să nu se dispute din cauza grevelor din Italia.

Starul scoţienilor, Jimmy Johnstone, a fost anihilat, însa chiar şi aşa, verzii au deschis scorul prin Tommy Gemmel şi se părea că visul frumos va lua sfârşit pentru batavi.

N-a fost însă cazul. Căpitaul Rinus Israel a restabilit egalitatea iar totul avea să se decida în prelungiri. Aici un suedez a devenit eroul naţional în Olanda. Ove Kinvall a profitat de gafa capitanului Billy McNeill si a inscris golul victoriei, o reusita care a declansat nebunia pe teren, in tribune, la Rotterdam si chiar in toata Olanda.

Avea să fie prima, dar şi singura Cupă a Campionilor din istoria lui Feyenoord. În sezonul următor, din postura de campioană en-titre, a fost eliminată încă din primul tur, de UTA Arad.

 

Afla mai multe despre: echipe de legendafeyenoord rotterdameuro center 

viewscnt
Articole similare