Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial Radu Oprişan | Partea emoţională a derby-ului

Editorial Radu Oprişan | Partea emoţională a derby-ului

Editoriale

Comentarii

FCSB-CFR este acum ca şi de fiecare dată o confruntare care conţine emoţii aparte! Încă din vremea în care FCSB era Steaua şi lupta se termina cu ”Dosarul Valiza” şi condamnări la puşcărie. Sunt oameni, figuri aparte, care cresc emoţia partidei de sâmbătă seară:

Dan Petrescu e legendă în Ghencea, Arlauskis cu Petrescu şi MM au luat campionatul cu Urziceni apoi, Bilaşco, atacantul campioanei din Bărăgan, a fost chemat de Steaua să-i aducă strălucire.

Evident, duelul aparte de sâmbătă seară va fi între Petrescu şi fosta sa echipă! La numai câteva luni după ce FCSB a luptat până în pânzele TAS-ului cu fosta sa legendă, Hagi, pentru titlul de campioană! Dan Petrescu va fi bine primit, precum o legendă, de către fanii stelişti, dau asigurări conducătorii galeriei! Rămâne de văzut. În anul 2004, când a venit cu Rapidul în Ghencea s-a ales cu înjurături!

Rămâne de văzut cum se va comporta MM cu fostul său colaborator cu care a luat campionatul la Urziceni! E ştiut faptul că Stoica trece foarte repede de la o extremă la cealaltă şi s-ar putea să lanseze câteva torpile spre Dan. Pentru MM meciurile de acasă cu CFR poartă şi amintirea neplăcută a pumnului aplicat suporterului de la tribuna I. În primavara anului 2005 se juca în Ghencea Steaua-CFR, 1-0, MM a explodat după ce un fan de la tribuna I l-a înjurat şi când omul s-a referit la fiica lui a erupt, a coborât şi l-a pocnit! În episodul cel mai negru din cariera lui Stoica! 

De curând spiritele s-au încins în momentul scurs de curând în care Gigi Becali a anunţat că Steaua îl vrea pe Arlauskis, omul din poarta CFR-ului. Lituanianul a apărat la Steaua şi a luat campionatul cu Unirea. Petrescu a luat foc imediat, replicând că este impardonabil. 

Ce se va întâmpla sâmbătă seară? Când o singură scânteie poate aprinde un cazan cu benzină!

Mai exista un ingredient tensionat al derby-ului, antipatia pe care Becali o are faţă de "ungurii" de la CFR. O lecţie de viaţă a primit-o vărul Giovanni. Se petrecea în anul 2012, la Cluj, în UCL, când echipa dusă în grupe de Ioan Andone urma să întâlnească acasă pe Galata condusă de ”Împăratul” Terim. Lume bună la meci: Hagi, Giovanni şi Ioan Ovidiu Sabău în studioul Dolce Sport de atunci, actualul Telekom Sport! Giovanni a povestit atunci cumva ruşinat: 'uite, conducătorii CFR-ului mi-au dat o palmă morală! Eu i-am înjurat mereu, i-am făcut ”unguri” şi drept răspuns, mi-au dat o lojă numai a mea, cu invitaţii şi tot ce trebuie, m-au lăsat fără cuvinte', ne-a povestit Giovanni Becali în maşină, pe drumul dinspre hotel la stadion! Pe la intersecţia ”7 străzi” a lăsat capul în pământ şi a schimbat discuţia!

Cum va fi primit Dan de către MM şi Becali? Cum îl vor primi steliştii pe Bilaşco? Vom avea răspunsurile sâmbătă seara!

În ceea ce îl priveşte pe Bilaşco, putem spune că omul adus în anul 2010 în grupul cunoscut sub numele de ”lotul Urziceni”, aşadar fostul atacant din Ghencea care a prins echipa naţională de la Steaua, merită cu siguranţă mai mult din partea fostului său club! Nu numai că Steaua ar avea nevoie acum de un atacant precum "Bila", dar omul, după ce a terminat-o cu fotbalul nu s-a prăbuşit pe canapeaua vreunei cafenele, ci s-a preocupat de cariera viitoare, s-a şcolit. Avem un fost fotbalist de echipă naţională, care ştie să fie impresar şi conducător de club! Hai să ne folosim de el!

În concluzie? Există destule elemente emoţionale care cresc în afara terenului interesul partidei de sâmbătă! Cât va fi de afectat Arlauskis? Cât de cuminte va fi MM? Cum îl vor primi steliştii pe legendarul Dan Petrescu? Dar pe fostul lor atacant Bilaşco?

Afla mai multe despre: oprisaneditorialderbyfcsb - cfr,  

viewscnt
Articole similare