Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial | Se vorbeşte prea puţin despre cum s-a produs această despărţire

Editorial | Se vorbeşte prea puţin despre cum s-a produs această despărţire

Special

Comentarii

Plecarea lui Burca de la Dinamo pare inevitabilă de ceva vreme. Se simţea în ultima perioadă înclusiv în aerul Arenei Naţionale atunci când evoluau "câinii". Probabil că nu există dinamovist, fie el suporter, fie din cadrul clubului, care să nu fi sperat până în ultimul moment ca rezultatele sa se îndrepte. Cea mai bună dovadă este valul de mesaje de mulţumire, fără precedent în istoria recentă, lăsate de fani pe paginile de socializare ale clubului.

Editorial de Andrei Stroe

Când lucrurile nu mai merg...

Deşi neplăcută, aceasta despărţire a părut necesară. E clar că jucătorii, aduşi de Ovidiu Burcă şi de staff-ul său (e adevărat, având la dispoziţie resurse limitate), nu puteau să joace ce le cerea antrenorul. Culmea, deşi Burcă a cerut timp, Dinamo a arătat mai bine în debutul sezonului când nu exista omogenitate. S-au încercat toate formaţiile, nimic nu a dat rezultate. Consider că zestrea de 10 puncte a lui Dinamo din clasament este corectă în raport cu jocul. Mai mult decat atât, a părut ca nici chimia din cadrul lotului nu era grozavă. În ultimele partide, poţi face un colaj consistent din gesticulări si gesturi dezaprobatoare între jucători chiar pe teren. Mai mult, personal, am simţit o problemă între lotul de promovare şi jucătorii nou-aduşi. A părut că cei vechi nu s-au simţit confortabil ca, după "minunea" reuşită în liga secundă, acum să fie nevoiţi să se reîntoarcă la condiţia din sezonul 2021-2022, adică înapoi pe banca de rezerve.

Rămâneau doar două variante pentru club pentru partea a doua a sezonului: remanierea lotului sau schimbarea antrenorului. S-a ales a doua. Burcă plăteşte şi pentru insuccesul perioadei de mercato. Fără să luăm în considerare reîntoarcerile lui Creţu şi Grigore, Dinamo a adus 9 jucători. În opinia mea, doar Lucas, Politic şi Golubovic pot si caracterizaţi drept certitudini. Rămâne de văzut, cu un alt tehnician, dacă e într-adevăr doar un blocaj sau asta e valoarea lotului. Ce-i drept, pe hârtie, nu pare ca lotul alb-roşiilor este de două ori mai slab decât al Oţelului sau al Iaşului aşa cum o arată clasamentul, însă asta doar timpul o va clarifica.

Se vorbeşte poate prea puţin despre felul în care s-a produs această despărţire. Modul şi momentul în care clubul a rămas fără Burcă (şi viceversa) ar trebui privite ca o bilă albă. Deja fostul antrenor al câinilor a primit din partea clubului şansa unui "meci de retragere" în sala de conferinţe de la Saftica, lucru total lăudabil. Nu s-a ieşit cu "dezvăluiri incendiare", ci doar cu un comunicat de bun simţ. Iar momentul pare ales la timp. Aşa cum remarca şi Burcă, noul antrenor are o lună pentru a evalua lotul astfel încât să-l întărească în iarnă şi să evite retrogradarea. Câteodată şi luarea deciziilor incomode face parte dintr-un bun management.

Per total, Ovidiu Burcă lasă Dinamo incomparabil mai bine decât l-a găsit. Iar Dinamo îl lasă pe Burcă cu mult mai multă experienţă şi o imagine clar îmbunătăţită ca antrenor decât atunci când l-a adus. A fost o "căsnicie" frumoasă pentru ambele părţi, dar câteodată divorţul vine pentru că pur şi simplu lucrurile nu mai merg...

Afla mai multe despre: ovidiu burcaovidiu burca dinamoantrenor dinamo 

viewscnt
Articole similare