Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elisabeta Lipă, după o nouă medalie olimpică adusă de canotajul românesc: "E o muncă de cinci ani"

Elisabeta Lipă, după o nouă medalie olimpică adusă de canotajul românesc: "E o muncă de cinci ani"

Jocurile olimpice

Comentarii

Joi, Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc au cucerit argintul la dublu rame fără cârmaci, iar Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc s-au clasat pe locul şase în finala de la dublu vâsle categoria uşoară.

''Aş caracteriza această zi ca una foarte bună, dar aş zice aşa, că un ochi râde şi alt ochi plânge pentru echipa de dublu vâsle categorie uşoară. Nu meritau acest rezultat, dar totuşi vorbim de o finală la Jocurile Olimpice, vorbim de un loc 6 şi întotdeauna istoria se scrie aici unde fiecare îşi doreşte să fie cel mai bun.

În acelaşi timp, mă bucur nespus pentru această echipă de băieţi care a confirmat la fiecare antrenament. Sportivii au muncit cinci ani pentru acest ciclu olimpic. Dar anul acesta, aceşti doi băieţi minunaţi, Cozmiuc şi Tudosă, nu au avut un antrenament lipsă.

Asta spune câtă dorinţă au adunat în ei ca să ajungă aici şi să dea tot ce au ei mai bun pentru a cuceri o medalie în primul rând pentru ei şi să se simtă că sunt români şi să facă o ţară întreagă fericită" , a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, pentru agerpres.ro.

În ultima zi a finalelor de canotaj, vineri, echipajul feminin de 8+1 este creditat cu mari şanse la podiumul olimpic, inclusiv la medalia de aur, după ce în recalificări a stabilit un nou record mondial.

''Mâine este o ultimă zi de competiţii pentru canotajul românesc. Sper ca aceste fete (barca de 8+1) să se bată la podiumul olimpic. Pentru că au valoare, au demonstrat că sunt în stare să dărâme munţii, au scăpat de emoţiile alea că cel de lângă tine este mult mai bun şi nu ştii ce vei face şi îmi doresc ca acea descătuşare de final să le urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului'', a mai spus Lipă.

Joi, România a obţinut a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi, totodată, a treia la canotaj. Sportivii noştri au câştigat o medalie de aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bodnar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu - spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin).

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare