Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu contractele antrenorilor şi jucătorilor echipei din Liga 1: "Am primit nişte notificări de la club"

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu contractele antrenorilor şi jucătorilor echipei din Liga 1: "Am primit nişte notificări de la club"

Superliga

Comentarii

Antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuţă, a lămurit situaţia contractuală din cadrul clubului sibian. Tehnicianul a dezvăluit că anumite contracte au fost prelungite automat pe câteva luni, în urma suspendării acestora pe perioada întreruperii campionatului.

Consiliul de Administraţie A.F.C. Hermannstadt a luat decizia de a suspenda contractele jucătorilor până în momentul în care va fi ridicată starea de urgenţă din România. Oficialii sibienilor au spus că această hotărâre este normală, în condiţiile în care contractele fotbaliştilor nu pot fi îndeplinite în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia vine la doar câteva ore după ce preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, anunţase că îşi suspendă contractul în această perioadă de criză.

"Am primit nişte notificări de la club, staff-ul şi toţi jucătorii, în care ni s-a specificat că, pe durata stării de urgenţă, se suspendă contractele. Dar în acelaşi timp ni se prelungesc contractele cu perioada egală cu starea de urgenţă, cu specificarea că sumele salariale vor rămâne la fel.

Majoritatea jucătorilor are contracte până în 2021-2022, nu ştiu exact, dar mai suntem staff-ul şi câţiva jucători şi ne expiră contractele pe 30 iunie. A fost un lucru corect. Într-adevăr, acum sunt două luni de restanţe, ăsta e adevărul şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Nu s-au luat banii două luni, nici jucătorii, nici stafful.  Dar s-au făcut şi se fac nişte sacrificii ca să fim plătiţi", a declarat Vasile Miriuţă în cadrul emisiunii Sport Report.

De asemenea, antrenorul a vorbit şi despre reluarea sezonului: "Dacă, Doamne Fereşte!, nu se va putea juca, eu sunt optimist de felul meu şi cred că se va juca, cred că va rămâne clasamentul actual şi e corect să promoveze din Divizia B două echipe, trei sau patru. Cred că se poate găsi soluţia din Divizia B să promoveze cineva şi să nu retrogradeze nimeni.

Nu ar fi corect să retrogradeze cineva acum, chiar dacă noi nu suntem acolo. Dacă eram acolo, spuneam imedia. Mai sunt meciuri de jucat şi acelea trebuie să le joci pe teren", a mai spus Miriuţă.

 

Afla mai multe despre: hermannstadtvasile miriuta 

viewscnt
Articole similare