Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Costel Enache vrea să aducă primul trofeu al Astrei după o pauză de trei ani: "Ar salva un sezon întreg"

EXCLUSIV | Costel Enache vrea să aducă primul trofeu al Astrei după o pauză de trei ani: "Ar salva un sezon întreg"

Cupa României

Comentarii

Cu toate că mai sunt trei etape la închierea play-off-ului, Astra Giurgiu se concentrează acum doar pe finala Cupei României, din moment ce în campionat nu mai poate emite pretenţii la locurile de Europa. Meciul cu Viitorul este o înfruntare specială pentru Costel Enache, dat fiind faptul că în ultima partidă directă a pierdut cu 1-4.

La începutul lunii aprilie, Viitorul învingea cu 4-1 Astra, iar echipa lui Hagi continua perioada bună şi o elimina pe Craiova din semifinalele Cupei României. Costel Enache, antrenorul giurgiuvenilor, nu doar că îşi doreşte revanşa pentru acea înfrângere usturătaore, dar vrea să încheie şi forma bună a Viitorului: "Avem şi o revanşă de luat. Viitorul pare o echipă în foarte mare formă de joc în ultima perioadă. Au arătat forţă şi apetit ofensiv foarte bun. Este o echipă cu mult entuziasm în joc şi destul de consistentă pe partea ofensivă. Nu e un joc uşor, iar o finală de Cupă nu ar fi fost uşoară indiferen de partener. Până la urmă cu asta ne-am hrănit cu toţii copilăria, tinereţea şi adolescenţa, cu jocuri cu asemenea miză la un nivel incredibil, cu atenţie incredibilă asupra lui şi cu o cupă pe masă", a declarat Enache în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Partida de la Ploieşti poate însemna un nou start pentru Astra, dar totodată şi terminarea actualei stagiuni într-o notă pozitivă, cu un trofeu, pe care echipa din Giurgiu l-a mai obţinut doar în sezonul 2013-2014: "O victorie în finala Cupei ar salva un sezon întreg şi cred că ar aduce o răsplată jucătorilor. Ei chiar au muncit şi eu am fost mulţumit la cel mai general mod de grupul nostru. Au fost concentraţi foarte mult pe partea de Cupa României şi pentru mine e ceva inedit, e o premieră nivelul la care am ajuns. Se nasc energii noi şi Cupa poate fi o emulaţie pentru noi".

Finala Cupei României, dintre FC Viitorul şi Asta Giurgiu, se va juca pe 25 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în direct la Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: costel enachecupa romanieifinala 

viewscnt
Articole similare