Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum l-a atras Mirel Rădoi în capcană pe selecţionerul Austriei. Mutarea genială făcută de selecţionerul României

EXCLUSIV | Cum l-a atras Mirel Rădoi în capcană pe selecţionerul Austriei. Mutarea genială făcută de selecţionerul României

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi a povestit pentru Telekom Sport cum i-a întins o capcană selecţionerului Austriei, Franco Foda, înainte de meciul direct. Selecţionerul României l-a provocat din discurs să-şi asume riscuri, aşa cum a procedat şi la meciul Austriei cu Norvegia. Austria - România s-a terminat 2-3.

Mirel Rădoi este unul dintre antrenorii care au o atenţie extraordinar de mare pentru detalii. Selecţionerul României analizează adversarul din toate punctele de vedere, astfel încât să-i surprindă cât mai multe slăbiciuni. Rădoi a povestit pentru Telekom Sport cum a analizat jocul Austriei cu Norvegia şi apoi s-a folosit de el pentru a-i întinde o capcană selecţionerului Franco Foda. 

Cum l-a atras Mirel Rădoi în capacană pe selecţionerul Austriei

Antrenorul român spune că îşi dorea ca Austria să abordeze meciul cu România cu o atitudine la fel de riscantă ca la partida cu Norvegia, pe care a câştigat-o cu 2-1. Astfel, austriecii ar fi lăsat spaţii în apărare, pe care Mirel Rădoi şi le dorea pentru jucătorii săi.
Pentru a-l îndemna pe Franco Foda să joace la fel, Mirel Rădoi s-a folosit de o viclenie. Selecţionerul României a lăsat de înţeles la conferinţa de presă că va juca riscant împotriva Austriei, aşa cum austriecii au făcut-o la rândul lor cu Norvegia. Tactica lui Rădoi a dat roade. Foda a început meciul în acelaşi stil, dar jucătorii naţionalei noastre au speculat spaţiile şi aşa au deschis scorul şi tot aşa au marcat şi al treilea gol:
”(n.r. despre declaraţiile pe care le-a făcut înaintea meciului cu Austria) Ăsta era un mesaj clar pentru antrenor. Noi ştiam că vom merge şi vom face pressing. Dezvăluind toate lucrurile astea ştiam că el, ca şi mentalitate, pentru că eu am atât psihologul, cât şi pe Gabi Berceanu, încă de la tineret, încerc să fac profilul psihologic al antreorului. Şi încerc să adun informaţii, ce face de zi cu zi, cum joacă, în ce sistem, cum analizează şi la el am sesizat multe lucruri pe care şi noi voiam şi vrem să le facem la naţională. Să încerce să paseze, să îşi asume riscuri. Şi atunci am zis cum să facem să menţină acest lucru, pentru că a făcut asta şi cu Norvegia şi am zis mă duc la conferinţă şi încep să îl laud, tocmai ca să vadă că şi noi vrem să facem asta, să ne asumăm riscuri, ca el să continue să aibă încredere în jucători, să îşi asume riscuri, ceea ce s-a întâmplat şi la golul 1 şi la golul 3”, a dezvăluit Mirel Rădoi pentru Telekom Sport. 
 

Afla mai multe despre: mirel radoi 

viewscnt
Articole similare