Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Încă un club important din Liga 1 are probleme financiare: ”Sunt restanţe. Acţionarii au promis că se vor rezolva”

EXCLUSIV | Încă un club important din Liga 1 are probleme financiare: ”Sunt restanţe. Acţionarii au promis că se vor rezolva”

Superliga

Comentarii

Încă un club din Liga 1 a rămas cu restanţe salariale către jucători. Însă preşedintele clubului susţine că situaţia se va rezolva.

În ultimul an, numărul cluburilor din Liga 1 care au dificultăţi cu banii a crescut. Situaţia a devenit critică la Academica Clinceni şi Gaz Metan, echipe care sunt aproape de faliment.

Dinamo a avut, de asemenea, mari probleme financiare, cu multe restanţe către jucători, dar situaţia s-a stabilizat după ce clubul a intrat din nou în insolvenţă. Probleme sunt şi la un club care a făcut performanţă în ultimii ani.

Încă un club are probleme financiare: ”Sunt restanţe cum am mai discutat”

Performanţele în Liga 1 şi prezenţa în cupele europene par să nu garanteze stabilitatea financiară în fotbalul românesc. CFR Cluj a dominat în ultimii 5 ani fotbalul din România, dar a plătit un preţ scump.

Campioana României a oferit contracte foarte mari, care au depăşit nivelul încasărilor şi acum are unele dificultăţi financiare.

CFR Cluj figurează cu restanţe către jucători, dar Cristi Balaj - preşedintele clubului - spune că a primit asigurări din partea patronului că situaţia se va rezolva.

Balaj susţine că CFR Cluj a ajuns în această situaţie din cauza contractelor foarte mari pe care le-au primit unii jucători care n-au dat satisfacţie.

Câţiva dintre ei au fost nevoiţi să plece de la CFR, dar abia după ce le-au fost promise compensaţii. Cheltuieli care, de asemenea, au încărcat foarte mult bugetul:

”Sunt restanţe cum am mai discutat. Din păcate, pentru cei care plătesc, din fericire pentru jucători, nivelul contractelor de la CFR e atât de mare încât nu există niciun club în fotbalul românesc care să fi plătit în 2021 atâţia bani cât a plătit CFR, chiar şi cu întârzierile de anul trecut.

Asta şi pentru că jucătorii sunt de valoare, există contracte care trebuie onorate. Sunt contracte pe care le-am găsit (n.r. după ce a fost numit preşedinte la CFR) şi trebuie onorate în continuare.

Promisiunile făcute de acţionari, aceste lucruri se vor rezolva. Din ce s-a discutat cu acţionarii, aceste probleme se vor rezolva”, a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare