Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Mă puteţi considera trădătoare. Chiar nu îmi pasă". Prima reacţie a Dianei Belbiţă după ultimele zvonuri

EXCLUSIV | "Mă puteţi considera trădătoare. Chiar nu îmi pasă". Prima reacţie a Dianei Belbiţă după ultimele zvonuri

Sporturi americane

Comentarii

A cincea înfrângere din carieră, suferită la debutul în UFC, a lăsat urme adânci, nu pe chipul Dianei Belbiţă, ci în sufletul luptătoarei de MMA.

Dezamăgită de valul de critici pe care l-a primit din ţară imediat după eşecul cu Molly McCann, sportiva a luat o decizie radicală: nu vrea să mai reprezinte România, ci Canada, stat pe care îl consideră deja ţară adoptivă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Belbiţă a dezvăluit motivele care au determinat-o să ia această hotărâre, care deja a stârnit controverse. 

Este foarte posibil ca decizia pe care a luat-o Diana să fie una la cald, criticile despre care vorbeşte fiind primite în mare măsură pe reţelele de socializare. Mai mulţi sportivi de performanţă şi oameni de specialitate au lăudat prestaţia pe care a avut-o severineanca la debutul în UFC. 

Cele mai frumoase cuvinte au venit chiar în timpul meciului cu MollyMcCann, de la Daniel Cormier. Fost campion mondial în două categorii diferite de greutate, Cormier a remarcat la Belbiţă acurateţea loviturilor şi rezistenţa de care dispune.

Cuvinte de încurajare pentru Diana Belbiţă au venit şi din ţară, de la doi dintre cei mai cunoscuţi luptători, Amansio Paraschiv şi Aurel "Minerul" Pârtea. Mai mult, George Păcurariu (fost luptător Bellator) a declarat că meciul Dianei cu McCann a oferit cea mai bună prestaţie a unui român în UFC.

"A trecut puţin timp de la debutul meu în UFC şi sunt fericită că sunt acasă. Zilele acestea am avut parte de mult surprize, majoritatea constând în torturi de ciocolata. Trebuie să recunosc că nu le-am putut mânca pe toate oricât de mult mi-aş fi dorit.

Fizic mă simt foarte bine, vânătăile de pe faţa mea abia se mai văd, iar corpul meu are o capacitate de refacere foarte bună, astfel încat, deja mi-am reluat antrenamentele, dar bineînţeles, şi regimul alimentar deoarece îmi doresc să fiu mult mai pregătita pentru următoarea luptă în UFC.

Nu sunt supărată după această luptă, dar sunt dezamagită. Sunt dezamagită de oameni. Sunt pusă la zid de compatrioţii mei doar pentru că nu am obţinut o victorie, într-o promoţie în care nici un alt român nu a obţinut o victorie vreodată şi nu înteleg de unde atâta răutate şi agresivitate.

Nu datoram nimănui victoria şi nu datorez lumii absolut nimic pentru că nu a muncit nimeni alături de mine şi nu cred că e nimeni în masură să mă judece acum. Lupta asta a fost a mea şi a echipei mele, aşa cum vor fi si cele de acum înainte.

Am primit mult mai multă sustinere necondiţionată din partea oamenilor străini, decat din partea românilor. Ani de zile am luptat cu mândrie sub steagul României şi am încercat sa îl ridic cât mai sus. Zilele acestea am fost mândră să spun ca sunt româncă ori de cate ori cineva m-a întrebat de unde sunt, iar tot ce primesc acum sunt critici.

Oricât de mult imi iubesc ţara, nu vreau să mai fiu reprezentantul unor oameni care atunci când eşti jos te blamează şi nu stiu altceva să facă decât să încerce sa te ţină acolo.

Judecati-mă, dacă asta vreţi! Ma puteţi considera trădătoare. Chiar nu îmi pasă! Pe mine nu m-a crescut statul, pe mine m-au crescut parinţii şi au făcut-o cu greu.

Aşadar, am decis că voi lupta sub steagul Canadei, ţara a cărui oameni m-au primit cu braţele deschise si ţara unde eu ma simt ACASĂ. Toţi cei care ma iubesc şi mă susţin cu adevărat, cred ca vor fi alături de omul si sportivul Diana Belbiţă, indiferent de ce culori reprezint", a declarat Diana Belbiţă, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Momentan, luptătoarea în vârstă de 23 de ani nu pare să renunţe deloc la ideea de a nu mai reprezenta tricolorul, lucru demonstrat şi pe profilul de Facebook, acolo unde şi-a schimbat poza de profil cu una în care pe fundal are drapelul Canadei.

Afla mai multe despre: diana belbitaufcromaniacanada 

viewscnt
Articole similare