Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Motivul pentru care Laszlo Sepsi a decis să revină în fotbalul românesc: ”E un proiect foarte interesant”

EXCLUSIV | Motivul pentru care Laszlo Sepsi a decis să revină în fotbalul românesc: ”E un proiect foarte interesant”

Liga 2

Comentarii

Laszlo Sepsi a decis să revină în fotbalul românesc, după ce în ultimii trei ani a jucat pentru Nurnbeg. Fundaşul de 31 de ani susţine că ar fi vrut să mai rămână măcar un an, însă nu a primit ofertă de prelungire şi a decis să semneze cu U Cluj.

La 31 de ani, Sepsi se poate lăuda că a jucat în Franţa (Rennes B), Portugalia (Benfica), Spania (Racing Santander) şi Germania (Nurnberg). Acum, a decis să revină în ţara natală, unde a semnat cu Universitatea Cluj. Fostul internaţional român susţine că a fost încântat de proiectul care i-a fost prezentat.

”Am petrecut o perioadă frumoasă în Germania. Trei ani de zile, unde m-am simţit foarte bine. Şi mi-am dorit foarte mult să mai prelungesc contractul măcar un an acolo. Nu s-a reuşit, nu am mai avut din partea clubului această opţiune. Şi atunci am decis că, dacă nu mai am o ofertă dintr-o ţară civilizată, aşa cum m-am obişnuit cu stilul de viaţă din Germania, am zis că mai bine mă retrag uşor-uşor acasă. A venit această oportunitatea de a veni la Universitatea, de a discuta cu domnul manager Ovidiu Sabău şi cu domnul preşedinte Radu Constantea. Mi-au prezentat acest proiect, un proiect foarte interesant, cred eu de viitor, şi la o echipă de tradiţie din România, un oraş foarte frumos. Şi atunci am acceptat această provocare de a veni de a juca în liga a doua din România şi de a încerca să facem o echipă competitivă aici, la Cluj”, a declarat Laszlo Sepsi pentru Telekom Sport.

Acum, fundaşul stânga îşi propune să ajungă cu U Cluj în Liga 1: ”Avem o echipă cu câţiva jucători care au foarte multe meciuri în Liga 1 din străinătate. Florescu, Goga, Gavra, Abdrudan, Cordoş, Gabi Giurgiu.... sunt jucători cu o experienţă foarte mare şi tocmai de aceasta lumea are aşteptări foarte mari de la noi. Sperăm să facem lucrurile să funcţioneze mult mai bine decât au funcţionat până acum. Într-adevăr, începutul sezonului a fost mai prost pentru noi. În schimb, sezonul e lung şi cred că putem face ca lucrurile să meargă mult mai bine, cu o implicare mult mai bună din partea noastră”.

Laszlo Sepsi a făcut şi o comparaţie dintre 2.Bundesliga şi Liga 1. Fostul internaţional român susţine că liga a doua din Germania este la nivelul primului eşalon de la noi şi chiar ne depăşeşte când vine vorba despre bugete, stadioane şi suporteri:

”Da, cu siguranţă este. Poate chiar peste... Dacă comparăm din punctul de vedere al bugetelor care sunt la echipele de acolo, al suporterilor care îi întâlnim pe stadioanele de acolo, e cu mult peste. Deci trebuie să ne uităm şi la acest lucru. În momentul când în România te duci pe stadion şi vezi 2-300 de spectatori, e un lucru foarte trist. Ceea ce  în Germania nu se întâmplă. Cel puţin la Nurnberg, unde am fost eu, am avut meciuri în care stadionul era plin. 45.000 de spectatori să ai în tribună la un meci din Liga a 2-a din Germania... Nu ştiu în România când au fost ultima oară atâţia oameni pe un stadion”, a mai spus Sepsi.

Totuşi, Sepsi este încrezător şi spune că şi fotbalul românesc se poate apropia de cel german, însă numai dacă există o strategie de dezvoltare: ”Se poate şi la noi, doar că din păcate noi am rămas în urmă cu investiţiile. Investiţia în tineret, în centre de copii, în stadioane, în ceea ce înseamnă condiţii pentru a face performanţă. Şi automat... a scăzut performanţa, e normal să scadă şi publicul. Uite, un lucru foarte pozitiv, ceea ce am văzut eu sezonul trecut şi sezonul acesta, la Craiova. Un stadion nou a atras foarte mulţi suporteri. S-a investit, s-a făcut o echipă competitivă şi cred eu că acolo încep să devină normale”.

Afla mai multe despre: laslo sepsiu clujnurnberg 

viewscnt
Articole similare