Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Povestea mai puţin ştiută a debutului lui Lobonţ. De la „scoate-l p-ăsta, că nu mai luăm niciun ban”, la unul dintre cei mai buni portari ai României

EXCLUSIV | Povestea mai puţin ştiută a debutului lui Lobonţ. De la „scoate-l p-ăsta, că nu mai luăm niciun ban”, la unul dintre cei mai buni portari ai României

Top Interviuri

Comentarii

Invitat la emisiunea Top Interviu, moderată de Alexandru Sabău, Gabriel Stan (68 de ani) a dezvăluit modul în care Bogdan Lobonţ a debutat în echipa de seniori a celor de la Corvinul Hunedoara.

„Gabello” a antrenat la Corvinul Hunedoara în sezonul 1995-1996 şi este antrenorul care l-a debutat pe Bogdan Lobonţ. „Pisica” a apărat la hunedoreni între 1995 şi 1997.

„La Corvinul apăra Popa, de la Reşita. Şi l-am un moment dat jucăm cu Reşiţa, la Hunedoara, sâmbătă, şi vine şi îmi spune Popa că vrea să plece acasă, că nu şi-a văzut familia. Şi i-am spus: 'Băi, Gigi, nu poţi să pleci că avem etapă intermediară la Suceava. Avem meci, nu putem...'. El nu şi nu şi mi-a plecat. I-am zis: 'Dacă pleci, nu mai vii'.

Săracul a plecat şi l-am pus pe preşedintele Vasile Tătaru să îi dea telefon să nu mai vină. Şi nu a venit. Dar ce să facem de portar? Zicea toată lumea că n-avem portar. L-am chemat pe Lobonţ,  de la juniori. L-am năgat în cabină. Se tundea la chelie la juniori şi nu îmi plăcea deloc. I-am tras două palem pe chelie şi i-am zis: 'Vezi că te bag în poartă la Suceava'.

Prima dată a fost şocat, în prima fază, zic 'ce, mă, ţi-e frică?'. 'Nu mi-e frică, merg'.  A apărat senzaţional. Am făcut 1-1. El a scos rezultatul, ca ulterior să îmi ia la nişte meciuri goluri de la jumătatea terenului, printre picioare. Ce am păţit... Veneau jucătorii şi îmi spuneau: 'Nea Gabi, scoate-l pe ăsta, că nu mai luăm un ban, avem familie'. 'O să vedeţi ce o să ajungă ăsta', le-am zis şi am avut dreptate”, a declarat Gabriel Stan la Telekom Sport.

De-a lungul carierei, Bogdan Lobonţ a bifat 86 de prezenţe sub tricolor şi a participat la două turnee finale cu echipa naţională a României: EURO 2000 şi EURO 2008.

În ceea ce priveşte CV-ul, „Pisica” are în palmares are şase trofee: patru titluri, unul cu Rapid, două cu Dinamo şi unul cu Ajax, o Cupă a României şi o Supercupă a României, ambele cu Rapid.

Corvinul Hunedoara, Rapid, Dinamo, Ajax, Fiorentina şi Roma sunt echipele la care a jucat Lobonţ. El s-a retras în 2018 din activitatea de fotbalist.

Afla mai multe despre: lobontstantop interviuri 

viewscnt
Articole similare