Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Se reia Liga 1, dar fără spectatori: ”Vorbim de o săptămână de vacanţă între sezoane!”. De ce numărul echipelor nu poate creşte la nivelul primei ligi

EXCLUSIV Se reia Liga 1, dar fără spectatori: ”Vorbim de o săptămână de vacanţă între sezoane!”. De ce numărul echipelor nu poate creşte la nivelul primei ligi

Superliga

Comentarii

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport, despre reluarea sezonului intern la nivelul Ligii 1. El a avansat o dată la care fotbalul poate reveni în Liga 1 şi a explicat de ce numărul echipelor nu poate creşte.

În exclusivitate pentru Telekom Sport, Iustin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre reluarea campionatului intern. Acesta  susţine că obiectivul prioritar al forului care gestionează fotbalul din Liga 1 este ca sezonul să se termine pe teren, dar avertizează că meciurile se vor juca, aproape sigur, fără spectatori.

”În ceea ce priveşte competiţia, Liga 1, avem un obiectiv clar, şi anume să disputăm toate meciurile rămase de jucat în acest sezon. Numai în acest fel putem să rămânem în contractul pe care îl avem la momentul acesta, fără să intervină modificări, mai ales în ceea ce priveşte suma pe care urmează să o plătească partenerul nostru media. O diminuare a numărului de meciuri nu este luată în calcul şi nici nu cred că poate fi luată în calcul deoarece pot apărea anumite dispute juridice” a explicat Ştefan, care apoi a completat cu o dată la care s-ar putea relua sezonul competiţional: ”Dacă începem la 5 iunie pe programul transmis azi către FRF am putea termina la data de 25 iulie. Ar mai fi după aceea finala de Cupa României. De principiu, în cel mai bun caz, probabil vorbim de o săptămână de vacanţă între sezoane. E clar că mult timp de acum înainte vom discuta de un fotbal fără spectatori. Cred că acel număr de 240 de oameni se referă, mai degrabă, la cei care intră în meci, în organizare, în zona de particirae şi în niciun caz la publicul spectator” a mărturisit secretarul general al LPF.

Totodată, Justin Ştefan neagă posibilitatea ca numărul de echipe din Liga 1 să crească: ”Nu cred că azi, într-un moment cu probleme economice s-ar putea pune problema creşterii numărului de echipe. O dată, pentru că s-ar diminua drepturile de televizare încasate de fiecare club de Liga 1 şi în al doilea rând, dacă mi-ar veni un număr mai mare de echipe din Liga 2 s-ar putea ca ele să nu aibe o stabilitate financiară care să îmi asigure o continuitate în ceea ce priveşte Liga 1. Până acum nu ne-am confruntat cu un scenariu care ar putea să apară la un moment dat, să se retragă o echipă în timpul campionatului” a mai spus Ştefan, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: justin ştefanliga 1 

viewscnt
Articole similare