Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FABULOS! FCSB ar putea intra la ”masa bogaţilor” din Europa, chiar dacă nu ia titlul. Preşedintele lui Juventus îl face pe Becali să viseze frumos

FABULOS! FCSB ar putea intra la ”masa bogaţilor” din Europa, chiar dacă nu ia titlul. Preşedintele lui Juventus îl face pe Becali să viseze frumos

FCSB

Comentarii

FCSB s-ar putea califica într-o super competiţie pe care vrea să o organizeze preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, care este şi preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor. Acesta susţine că echipele care au istorie în competiţiile europene ar trebui protejate.

Ideea unei superligi în care să joace cluburile mari din Europa nu este nouă. În ultimii ani, Andrea Agnelli, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor, a insistat că echipele mari trebuie să joace într-o competiţie separată, diferită faţă de ce reprezintă Liga Campionilor acum.

Agneli şi-ar dori ca în această ligă să intre cluburile istorice din Europa, care au câştigat competiţii europene. Ţinta este să elimine cât mai mult meciurile cu echipe care nu sunt atât de atractive pentru public, ceea ce ar însemna bani mai mulţi pentru cluburile mari.

Însă Agneli prezintă acum o idee şi mai îndrăzneaţă, care, surprinzător, ar avantaja-o şi pe FCSB. Preşedintele lui Juventus spune că echipele care au istorie în Liga Campionilor trebuie să se califice în noua competiţie, indiferent de locul pe care-l ocupă în campionat. Omul de afaceri susţine că le-ar oferi astfel şansa să se dezvolte peste limitele impuse de economiile naţionale. Printre altele, Agneli o dă drept exemplue pe Celtic, cea care are în palmares o Cupă Campionilor Europeni câştigată în 1967. De asemenea, mai are o finală jucat în 1970, pe care a pierdut-o însă:

”Întrebarea este: cum să le oferim lui FC Porto, Celtic sau Ajax un instrument pentru a creşte necondiţionat de limitările pieţelor naţionale? Dacă o ţară este lăsată în urmă din cauza slăbiciunilor sau din cauza dimensiunilor economiei, trebuie să găsim o soluţie pentru a menţine aceste cluburi în sistem. Vorbim despre cluburi care au câştigat Champions League în trecut. Respect foarte mult ceea ce face Atalanta, dar nu are instorie internaţională. A avut un sezon bun şi brusc are acces la cea mai mare competiţie pentru cluburi. Crezi că este corect? Cred că Roma, care a contribuit atât de mult la clasamentul european al ultimilor ani, nu poate fi lăsată pe afară din cauza unui sezon prost. Daunele financiare sunt extraordinare şi trebuie să ne protejăm investiţiile”, a declarat Andrea Agnelli pentru Financial Times.

FCSB în Superliga Europei? Un vis frumos pentru Gigi Becali

Dacă Andrea Agnelli îşi va duce planul până la capăt, de situaţie ar putea profita şi FCSB. Echipa lui Gigi Becali a pierdut marca Steaua şi este un proces şi pentru palmares, dar până la o lămurire completă a situaţiei, UEFA îi atribuie FCSB-ului istoria. Momentan, UEFA consideră că FCSB este echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Supercupa Europei în 1987 şi a jucat încă o finală de Cupa Campionilor, în 1987, pierdută cu 4-0 în faţa lui AC Milan.

FCSB s-ar putea trezi astfel într-o super competiţie, care ar genera venituri mult mai mari decât actuala Champions League.

Afla mai multe despre: andrea agnelli 

viewscnt
Articole similare