Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabulos! Gigi Becali l-a propus pe starul FCSB la Real Madrid într-un schimb istoric de fotbalişti. Preşedintele "galacticilor", după întâlnire: "În ce am intrat? Mi-e ruşine"

Fabulos! Gigi Becali l-a propus pe starul FCSB la Real Madrid într-un schimb istoric de fotbalişti. Preşedintele "galacticilor", după întâlnire: "În ce am intrat? Mi-e ruşine"galerie foto

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a fost protagonistul unor momente memorabile, de-a lungul anilor. Omul de afaceri a visat mereu la transferuri pe sume mari pentru fotbalul românesc şi chiar a reuşit mutări importante. În 2006, înainte de a-i vinde pe Vlad Chiricheş sau Nicolae Stanciu, Gigi Becali a încercat să-l dea la Real Madrid pe căpitanul FCSB de la acea vreme, Mirel Rădoi.

Discuţiile din 2006 dintre finanţatorul FCSB, Gigi Becali, şi preşedintele lui Real Madrid, Ramon Calderon, au fost dezvăluite de translatorul Florin Nedelcu, care a asistat la întâlnire. A fost momentul în care omul de afaceri român s-a făcut frate de sânge cu oficialul "galacticilor". Mai mult, Gigi Becali şi-a forţat norocul şi a încercat un schimb istoric de jucători între FCSB şi Real Madrid. 

Cum a încercat Gigi Becali să-l transfere pe Mirel Rădoi de la FCSB la Real Madrid

În sezonul 2006-2007, FCSB s-a calificat în grupele Champions League şi a jucat cu Dinamo Kiev, Lyon şi Real Madrid. Echipa din România a terminat pe poziţia a treia în grupa E, cu cinci puncte. 

Gigi Becali a profitat şi a întâlnit oameni importanţi din fotbalul european, printre care şi preşedintele lui Real Madrid de la acea vreme, Ramon Calderon: "A fost acel celebru protocol al lui Gigi Becali, de la restaurantul Mc Moni’s, „frăţia de sânge” cu Ramon Calderon. Eu l-am înţepat pe Gigi! La masă, în dreapta, stătea Gigi, în stânga Gică Hagi", a declarat Florin Nedelcu pentru Playsport.ro.

A fost momentul în care Gigi Becali a renunţat la protocol şi şi-a încercat norocul: "La un moment dat, eu i-am spus lui Gigi Becali: „tu ştii ce înseamnă preşedintele lui Real Madrid în fotbal? Înseamnă preşedintele Statelor Unite. Şi nu uita că noi avem acelaşi sânge, suntem latini”. Şi, dintr-o dată, se ridică în picioare, se deschide la haină, scoate cravata şi zice: „Gata! Până acum a fost protocol, de acum suntem fraţi de sânge. Băi, fratele meu…”, mie îmi era ruşine, că-i spunea „Canderon”. „Trebuie să ne facem fraţi de sânge, eu îl am pe Rădoi, ţi-l dau ţie, îl plătesc eu, tu îmi dai un fotbalist de la tine, îl plăteşti tu. Băi translatore, hai cu mine!”, a mai spus translatorul pentru sursa citată. 

În realitate, nu a existat nicio ofertă pentru Mirel Rădoi din partea lui Real Madrid. În cele din urmă, fostul căpitan de la FCSB a plecat în 2009 în zona Golfului, unde a devenit unul dintre cei mai apreciaţi străini. Gigi Becali a mai purtat discuţii şi pentru un transfer al lui Mirel Rădoi la Inter, dar mutarea nu s-a materializat. 

Ramon Calderon, după momentul cu Gigi Becali: "Aoleu! În ce am intrat? Mi-e ruşine!"

În cele din urmă, Ramon Calderon şi Gigi Becali au avut o relaţie bună, dar iniţial preşedintele de la Real Madrid a fost surprins de ce a făcut finanţatorul FCSB: "Şi mă duc după el. Merge la Ramon Calderon, ia un bol cu dulceaţă, a pus dulceaţă la încheietura mâinii, a pus cuţitul invers şi a tras mimând că taie. I-a murdărit cămaşa lui Calderon cu dulceaţă şi a început să strige: „hermano de sangre, hermano de sangre!”. Calderon a rămas blocat, iar în maşină, mi-a dezvăluit: „Aoleu! În ce am intrat? Mi-e ruşine!”, a mai spus Florin Nedelcu pentru Playsport.ro.

În cadrul interviului acordat, Nedelcu a mai vorbit şi despre cum a încercat Gigi Becali să mizeze 200.000 de dolari pe victoria FCSB-ului cu Sevilla, în Champions League. De asemenea, translatorul a dezvăluit şi un moment de panică trăit de Lionel Messi într-un hotel din Bucureşti. 

Foto: Gigi Becali, în 2006, înaintea meciului Real Madrid - FCSB din Spania

 

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbreal madridfcsb real madridtransferuri fcsbgigi becali real madrid 

viewscnt
Articole similare