Experiențe împreună.
You are here:

Facilităţi fiscale pentru cluburile sportive, în urma OUG emise de Guvernul României!

Facilităţi fiscale pentru cluburile sportive, în urma OUG emise de Guvernul României!

FRF

Comentarii

Guvernul României a emis la data de 18 martie două Ordonanţe de Urgenţă, publicate ieri, 20 martie 2020 în Monitorul Oficial, iar o serie de măsuri se aplică şi cluburilor sportive.

Printre măsurile fiscale adoptate de Guvern pentru a sprijini societatea pe timpul pandemiei COVID-19 se regăsesc şi facilităţi financiare în ajutorul cluburilor sportive, a anunţat FRF, într-un comunicat.

Statul va asigura un venit de minimum 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plăţi care vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau bugetul consolidat al statutului în cazul contractelor de activitate sportivă. Suma este plafonată la nivelul de 75% din câştigul salarial mediu brut, adică 5.200 lei, prevăzut de Legea 6/2020, privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. În ceea ce priveşte contractele de activitate sportivă măsura Guvernului este aplicabilă exclusiv pentru contractele încheiate cu persoanele prevăzute în cuprinsul art. 67 indice 1 alin. 1 lit a-c din Legea educaţiei fizice şi sportului.

Amânarea la plată a serviciilor de utilităţi – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, precum şi de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinaţie de sediu social şi de sedii secundare, pentru federaţiile sportive naţionale şi cluburile sportive care deţin certificat de identitate sportivă şi a căror activitate este afectată direct prin măsurile dispuse de autorităţile publice pentru prevenirea si combaterea COVID19.

Pentru a putea beneficia de aceste măsuri angajatorii trebuie să îndeplinească anumite condiţii detaliate în cadrul Ordonanţelor emise de Guvern.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe