Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Gardoş vrea să se facă antrenor: ”Am vrut să mă înscriu, dar nu am putut”. Ce l-a nemulţumit: ”Am fost antrenat de Koeman. Nu mă poţi compara cu cineva care nu a jucat fotbal”

Florin Gardoş vrea să se facă antrenor: ”Am vrut să mă înscriu, dar nu am putut”. Ce l-a nemulţumit: ”Am fost antrenat de Koeman. Nu mă poţi compara cu cineva care nu a jucat fotbal”

Fotbal intern

Comentarii

În urma scandalului cauzat de tehnicienii fără licenţă din Liga 1, Florin Gardoş a dezvăluit că obţinerea carnetului de antrenor nu decurge aşa cum ar trebui.

În ultimele săptămâni, un scandal a izbucnit în Liga 1, în jurul tehnicienilor din prima devizie ce nu deţin licenţă de antrenor. Andrei Prepeliţă, Ilie Poenaru, Miţă Iosif şi Marius Croitoru au fost luaţi în vizor de Şcoala Federală de Antrenori, iar cei patru nu vor mai avea voie să dea indicaţii sau să se prezinte la interviurile de după meciuri.

În acte, alte persoane figurează ca tehniceni la echipele respective, însă era cunoscut că cei patru se ocupă, de fapt, de formaţii. Întreaga situaţia a cauzat o dispută, întrucât fiecare dintre aceştia, foşti jucători, ar trebui să urmeze aceeaşi paşi pentru a îşi lua carnetul de antrenor precum cineva care nu a jucat fotbal profesionist vreodată.

Florin Gardoş, jucător al Academicii Clinceni, i-a luat apărarea tehnicianului său, dar şi lui Prepeliţă, Croitoru şi Iosif, explicând că felul în care se obţine licenţa nu este corect. Mai mult, fundaşul central a dezvăluit că a încercat să se înscrie la şcoala de antrenori, pentru a deveni tehnician cu acte în regulă, însă nu a putut, din pricina unui conflict dintre FRF şi instituţie.

FRF, de învinuit pentru tehnicienii fără licenţă?

”Fără să fiu subiectiv, nu mi se pare atât de important încât să se facă atâta tam-tam. Acum nu mai au voie să dea nici interviuri, iar mi se pare o situaţie ciudată. Nu mai zic că şi eu am vrut să mă înscriu la şcoala acum doi ani şi în acel moment era o problemă între federaţie şi instituţia care eliberează carnetul de antrenori.

Efectiv nu am putut să mă înscriu la şcoală şi am pierdut aiurea un an şi după aia am zis că nici nu mă mai duc. Poate va veni un moment în care eu, sau noi, cei care am jucat la un anumit nivel, vom avea totuşi un acces mai uşor.

O să pară lipsă de modestie, dar nu poţi să mă pui în aceeaşi oală pe mine, care am fost antrenat de Koeman, sau am jucat la nivel înalt, cu cineva care nu a jucat fotbal în viaţa lui. Sper să se regleze lucrurile astea”, a declarat Florin Gardoş.

Afla mai multe despre: frfantrenori fără licenţămiţă iosifandrei prepeliţăilie poenarumarius croitoruflorin gardoş 

viewscnt
Articole similare