Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul jucător al CFR-ului, Roberto de Zerbi, tehnicianul momentului în Italia: "În România mi-am dat seama că antrenoratul ar putea fi drumul meu"

Fostul jucător al CFR-ului, Roberto de Zerbi, tehnicianul momentului în Italia: "În România mi-am dat seama că antrenoratul ar putea fi drumul meu"

Fotbal

Comentarii

Fostul jucător al celor de la CFR Cluj, Roberto De Zerbi (41 de ani), a fost timp de câteva ore prima poziţie în Serie A, cu Sassuolo, formaţie la care activează şi căpitanul echipei naţionale a României, Vlad Chiricheş.

Sassuolo s-a impus, duminică, pe terenul celor de la Hellas Verona, scor 2-0, iar pentru câteva ore a fost pe prima poziţie în Serie A, cu 18 puncte acumulate în opt etape. Formaţia antrenată de Roberto De Zerbi, cu Vlad Chiricheş titular incontestabil, a adunat cinci victorii şi trei rezultate de egalitate.

O singură echipă are mai multe puncte decât Sassuolo, AC Milan, care duminică seară s-a impus pe terenul celor de la Napoli, scor 3-1. De Zerbi a recunoscut, în presa din Italia, că în România s-a îndrăgostit prima dată de antrenorat, pe vremea când era jucător la CFR Cluj.

"În România mi-am schimbat perspectiva, pentru că erau jucători din toată lumea, cu o perspectivă fotbalistică complet diferită de a noastră, atât în metodologia de antrenament, cât şi în tactică. Acolo m-am gândit că ar putea fi antrenoratul drumul meu. Apoi, ca antrenor, adevărata Barcelona, cu Xavi, Iniesta şi Dani Alves, când am văzut-o a fost o încântare", a declarat De Zerbi la microfonul DAZN.

Roberto De Zerbi a jucat la CFR Cluj în perioada decembrie 2010 - iulie 2012, unde nu era om de bază, adunând 30 de partide şi opt goluri. A fost coleg cu Cristian Panin, Rafael Bastos, Tony, Rada, Sixto Peralta, Emannuel Culio sau Lacina Traore şi a cucerit două titluri de campion.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare