Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul total al Craiovei. ”Nu pleacă fără 7-8 milioane de euro!” Marele pariu al oltenilor creşte vizibil, de la un sezon la altul

Fotbalistul total al Craiovei. ”Nu pleacă fără 7-8 milioane de euro!” Marele pariu al oltenilor creşte vizibil, de la un sezon la altulgalerie foto
Comentarii

Alexandru Cicâldău este în acest moment, unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din fotbalul românesc. Iar cota sa este în plină ascensiune

La 22 de ani, mijlocaşul formaţiei U Craiova, Alexandru Cicâldău, a ajuns să fie evaluat la 4 milioane de euro, o cotă care a scăzut ca urmare a crizei pandemice în care ne aflăm şi a întreruperii campionatelor.

În martie 2018, el îşi făcea debutul în echipa naţională mare a României, iar câteva luni mai târziu, trupa din Bănie plătea 1 milion de euro pentru transferul său de la Viitorul Constanţa. Acum, Alexandru Cicâldău este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 4 milioane de euro, o sumă de 4 ori mai mare decât cea plătită de formaţia din Bănie pentru el.

Alexandru Cicâldău, sezon excelent la U Craiova

Creşterea cotei lui Alexandru Cicâldău nu este deloc una întâmplătoare. Fotbalistul a reuşit şi în această ediţie de campionat un sezon foarte bun în tricoul grupării din Bănie.

Cicâldău a bifat 2894 de minute pentru ”Ştiinţa” în toate competiţiile. Are 6 pase decisive şi 12 goluri marcate pentru formaţia sa. 9 dintre goluri, Cicâldău le-a marcat în Liga 1, competiţie în care a strân s şi cea mai mare parte din assist-uri. Internaţionalul Craiovei s-a făcut remarcat şi în Europa,  marcând şi pasând decisiv în returul contra azerilor de la FK Sabail.

În total, de când a ajuns la Craiova, Cicâldău a bifat 76 de meciuri pentru olteni, a marcat 17 goluri şi a reuşit 15 pase decisive. În exclusivitate pentru Telekom Sport, selecţionerul României, Mirel Rădoi a vorbit despre mijlocaşul Craiovei, care traversează o formă excelentă la echipa sa de club. ”E un jucător pe care eu îl apreciez de când eram antrenor la naţionala de tineret. E printre puţinii mijlocaşi centrali din România care poate juca număr 6, număr 8 şi număr 10” a explicat Mirel Rădoi. În opinia selecţionerului, Cicâldău joacă cel mai bine însă în rol de mijlocaş central box-to-box: ”Este un număr 8” a anunţat selecţionerul.

Craiova a refuzat o super ofertă pentru Alexandru Cicâldău: ”Mihai Rotaru a zis că nu discută”

În vara anului 2019, ofertele pentru Alexandru Cicâldău au curs, dar U Craiova nu a dorit să-i dea drumul, în speranţa că va obţine mai mulţi bani în anii următori. Printre echipele interesate de internaţionalul român s-a numărat şi Lokomotiv Moscova, de trei ori campioană a Rusiei şi de opt ori câştigătoare a Cupei Rusiei.

Interesul ruşilor a fost unul cât se poate de serios, iar aceştia au venit şi cu o ofertă. Preşedintele lui U Craiova, Sorin Cîrţu, a recunoscut că patronul Mihai Rotaru a refuzat 4 milioane de euro, înainte de Campionatul European U21 din Italia şi San Marino:

"El e jucător care uşor, uşor trece spre maturitate. În momentul în care ţi se pun cote de astea cu asemenea bani... Cu sumele mari care se pun pentru valoarea lui... Au fost discuţii. Înainte de EURO eram în biroul lui Mihai (n.r. Rotaru) şi a primit telefon de la Lokomotiv Moscova cu o ofertă de 4 milioane. A zis că nu discută, că vorbeşte după EURO. Ofertele cred că au fost reale, inclusiv cele de 7-8 milioane de euro. Au mai fost discuţii şi în jur de 5 milioane de euro", a declarat oficialul lui U Craiova pentru Oltenia TV.

"Nu o să plece niciodată Cicâldău fără 7-8 milioane de euro” crede şi Gică Craioveanu. ”Eu zic că este jucătorul cel mai bun al Craiovei în momentul actual. Alex va pleca doar pe o sumă uriaşă, mai mult decât cinci milioane de euro" , a declarat preşedintele de imagine al oltenilor, Gică Craioveanu.

Afla mai multe despre: alexandru cicâldău 

viewscnt
Articole similare