Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalul românesc, sub lupa Comisiei Europene! De ce a solicitat UEFA ca România să intre într-un program de monitorizare

Fotbalul românesc, sub lupa Comisiei Europene! De ce a solicitat UEFA ca România să intre într-un program de monitorizare

Superliga

Comentarii

Fotbalul din România a intrat sub lupa Comisiei Europene, care a solicitat UEFA ca ţara noastră, alături de alte patru state, să intre într-un program de monitorizare în ceea ce priveşte statutul FRF, contractele jucătorilor şi regulamentul privind transferurile de jucători.

Fotbalul românesc, sub lupa Comisiei Europene! De ce a solicitat UEFA ca România să intre într-un program de monitorizare

Alături de alte trei ţări din Europa, România a intrat pe radarul Comisiei Europene, care a trimis o solicitare către UEFA în care cere ca ţara noastră să intre într-un program de monitorizare în privinţa a trei aspect, după cum urmează: statutul FRF, regulamentul transferurilor de jucători şi modul în care se face angajarea acestora de către cluburi, scrie gsp.ro.

Care mai notează faptul că în urma monitorizării UEFA România ar trebui să-şi treacă jucătorii pe contracte de muncă, ei rulând în acest moment pe contracte de activitate sportivă, care au facilităţi imense din partea Statului. Acest lucru ar creşte cu mult cheluieile cluburilor cu angajaţii.

„Se consideră, pe bună dreptate, că fotbalul a devenit o industrie în sine şi nu mai poate exista diferenţă între fotbal sau sport şi un alt domeniu de activitate. O astfel de iniţiativă a mai existat şi a mai fost o recomandare din partea Comisiei Europene, iar UEFA a transmis acest lucru către FRF, dar domnii de acolo n-au dorit să facă pasul spre normalitate şi, probabil că la presiunea cluburilor, n-au făcut niciun demers pentru schimbarea legislaţiei interne.

Nu se mai poate accepta ca un fotbalist să nu aibă un contract de muncă, aliniat standardelor europene. Chiar dacă în România se vrea altceva, la un moment dat vom fi siliţi să facem acest pas. De fapt, am mai rămas doar noi şi alte câteva state, pe care le numeri pe degetele unei singure mâini", a spus Dumitru Costin, secretarul general al AFAN.

Potrivit sursei citate, taxele şi impozitele ar urma să crească de la 13% al 75%.

În lockdown, fotbaliştii n-au avut şomaj tehnic!

Anul trecut, când România a intrat în lockdown total din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul a oferit ajutoare pentru cei a căror activitate a fost întreruptă. Jucătorii de fotbal, pentru că n-au contracte de muncă - ci de activitate sportivă -, nu au putut încasa nici măcar şomaj tehnic.

„Anul trecut, în primăvară, când s-a intrat în lockdown şi Guvernul a oferit ajutoare pentru cei care au fost nevoiţi să-şi sisteze activitatea, fotbaliştii s-au trezit că nici măcar şomaj tehnic nu pot încasa, deoarece ei erau în afara oricărei protecţii sociale, din moment ce contractul lor de activitate sportivă nu suporta niciun fel de contribuţie în această direcţie.

Am intervenit noi, cei de la AFAN, iar Guvernul a acceptat să-i introducă şi pe ei, dar aşa nu se mai poate", susţine Dumitru Costin, conform gsp.ro.

Afla mai multe despre: liga 1romaniafrfcomisia europeanauefa 

viewscnt
Articole similare