Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Ea este noua şefă a lui Dan Petrescu. Kayserispor, primul club din Turcia condus de o femeie: ”Se impune în faţa oricui!”

FOTO | Ea este noua şefă a lui Dan Petrescu. Kayserispor, primul club din Turcia condus de o femeie: ”Se impune în faţa oricui!”galerie foto

Fotbal

Comentarii

Dan Petrescu este noul antrenor al lui Kayserispor, club aflat pe locul 18 in Turcia.

La ceremonia de luni au fost prezenţi, alături de Dan Petrescu şi de preşedinta clubului, Berna Gozbaşi, primarul oraşului Kayseri, Memduh Buyukkilic, dar şi patru primari ai unor districte.

Kayserispor, primul club din Turcia condus de o femeie de afaceri

Berna Gozbaşi este omul care conduce clubul Kayserispor. O femeie de afaceri născută în Canakkale, specializată în administraţie şi business la celebra Universitate Dokuz Eylul din Izmir.

Ea şi-a început cariera departe de lumea fotbalului, fiind manager de export în industria de metale şi zinc. Abia în 2001 şi-a fondat propria companie (BRN Consulting and Foreign Trade Ltd) după ce a  mai studiat câţiva ani în zona finanţelor internaţionale. Timp de cinci ani a ajutat industria din Turcia şi multe companii mai mici în ceea ce priveşte exportul către zone precum Orientul Mijlociu, Africa de Est şi Africa de Vest. Compania ei a produs multă vreme saltele de pat pe care le-a exportat în peste 60 de ţări şi cinci continente. Berna Gozbaşi a devenit prima femeie membru al Camerei de Industrie din Kayseri.

Legăturile ei cu sportul au început însă în copilărie, când actuala preşedintă de la Kayserispor a fost baschetbalistă. A făcut parte din Consiliul de Administraţie al clubului Kayserispor, iar ulterior a fost aleasă vicepreşedinte. În octombrie 2019, preşedintele Erol Bedir a demisionat ca urmare a unei solicitări din partea preşedintelui de onoare, Mehmet Ozhaseki. Imediat, Berna Gozbaşi a fost numită în funcţia de preşedinte.

Ea este prima femeie preşedinte al unui club de fotbal din Turcia care evoluează într-una din primele cinci ligi. ”Se impune în faţa oricui! Este foarte greu de contrazis fără argumente şi extrem de deschisă la ceea ce înseamnă noutate şi modernitate în fotbal” o descrie presa turcă pe cea care conduce echipa lui Dan Petrescu.

Nu este prima femeie care va conduce o formaţie antrenată de Dan Petrescu. În China, la Guizhou Heifeng, antrenorul român a avut-o ca şef pe Wen Xiaoting, femeia care conduce destinele clubului chinez.

Cine este Kayserispor

Kayserispor este un club fondat în 1966. Gruparea turcă evoluează pe Kadir Has Stadium, o arenă cu o capacitate de 32.864 de locuri.

Din lotul actual, dincolo de românii Silviu Lung, Cristi Săpunaru şi Denis Alibec, fac parte şi alţi câţiva jucători interesanţi, printre care francezul Wilfried Kanga, englezul Aaron Lennon, portughezul Manuel Fernandes sau ghanezul Yaw Ackah.

Fostul internaţional turc Bülent Bölükbaşı este directorul sportiv al clubului. Dan Petrescu a devenit al cincilea antrenor străin din istoria recentă a clubului. Shota Arvelatze (Georgia), Marius Şumudică (România), Domingos Paciencia (Portugalia) şi Robert Prosinecki (Croaţia) sunt ceilalţi antrenori străini care au condus clubul până la Petrescu. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dan petrescuberna gozbaşikayserispor 

viewscnt
Articole similare