Experiențe împreună.
You are here:

FOTO | Un stadion de 44 de mil. €, din România, a ajuns un dezastru din cauza unui festival

FOTO | Un stadion de 44 de mil. €, din România, a ajuns un dezastru din cauza unui festivalgalerie foto

Diverse

Comentarii

O arenă din România, a cărei construcţie a costat aproximativ 44 de milioane de euro, nu mai poate fi folosit până când nu vor fi investiţi bani în suprafaţa de joc şi în pista de atletism.

Vezi mai multe imagini pe transilvaniareporter.ro

Unul dintre stadioanele moderne din România a suferit daune importante în urma unui festival. Nici suprafaţa de joc, nici pista de atletism care înconjoară terenul nu mai pot fi folosite.

Autorităţile locale au alocat deja un buget pentru refacerea suprafeţei de joc, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pista de atletism.

Stadion de 44 de milioane de euro, impracticabil după un festival

Festivalul UNTOLD 2021, ediţie la care au participat peste 265.000 de persoane, a lăsat în urmă un dezastru. Suprafaţa de joc de pe Cluj Arena, dar şi pista de atletism au fost distruse şi nu mai pot fi folosite.

Potrivit transilvaniareporter.ro, pentru schimbarea gazonului a fost alocat un buget de 180.000 de euro. Sursa citată susţine că aceeaşi suprafaţă de joc a costat între 500.000 şi un milion de euro, în 2019, când a fost schimbată ultima dată.

De precizat că organizatorii UNTOLD şi-au luat angajamentul că vor achita costurile pentru înlocuirea gazonului.

Situaţia este mult mai complicată în ceea ce priveşte pista de atletism. Aceasta a fost distrusă şi nu mai poate fi folosită, după ce, în anii precedenţi, ea a fost peticită după fiecare ediţie de UNTOLD.

Pista de atletism ar trebui înlocuită în totalitate, o operaţie mult mai costisitoare, dar pe care autorităţile sunt obligate să o realizeze, deoarece aici va avea loc Campionatului European de Atletism U20 din 2023.

Cei de la transilvaniareporter.ro mai scriu că, deşi pare suficient timp pentru înlocuirea acestei pistei, procedura durează, deoarece este nevoie de aprobări şi omologări.

În plus, în vara lui 2022 este programată o nouă ediţie a festivalului UNTOLD şi pista de atletism ar putea avea din nou de suferit.

Stadionul Cluj Arena a fost printre primele moderne din România. Noua arenă din Cluj a fost inaugurată pe 1 octombrie 2011 şi costurile totale pentru ridicarea ei s-au ridicat la aproximativ 44 de milioane de euro.

Printre altele, aici îşi dispută meciurile Universitatea Cluj, care în această perioadă şi-a mutat meciurile la Bistriţa, până când autorităţile vor reuşi să refacă suprafaţa de joc.

Potrivit zcj.ro, organizatorii UNTOLD au plătit Consiliului Judeţean Cluj suma de 605.833,33 lei, plus TVA, pentru închirierea stadionului Cluj Arena.

viewscnt
Articole similare