Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRG anunţă că Marian Drăgulescu a fost înscris la etapa de Cupă Mondială din Croaţia! "Am obţinut derogare din partea forului internaţional!"

FRG anunţă că Marian Drăgulescu a fost înscris la etapa de Cupă Mondială din Croaţia! "Am obţinut derogare din partea forului internaţional!"

Gimnastică

Comentarii

UPDATE | Federaţia Română de Gimnastică a reacţionat rapid după articolul publicat de www.telekomsport.ro, în care Marian Drăgulescu anunţa că e dispus la un protest extrem, nemulumit de faptul că nu s-a putut înscrie la competiţia "Challenge Cup" ce urmează să se dispute la Osijek, în Croaţia.

FRG a emis un comunicat de presă în care anunţă că Drăgulescu a fost înscris în cele din urmă la etapa de Cupă Mondială din Croaţia, după ce a intervenit pe lângă Federaţia Internaţională de Gimnastică şi a obţinut o derogare pentru sportivul de 37 de ani.

În comunicat se precizează faptul că Drăgulescu nu s-a putut înscrie iniţial deoarece ar fi trebuit să o facă cu 30 de zile înainte de desfăşurarea competiţiei, dată la care era considerat încă sportiv retras din activitate.

Redăm mai jos integral comunicatul emis de FRG.



"Marian Drăgulescu a fost înscris la “Challenge Cup” Osijek din Croaţia

Bucureşti, 7 mai  2018 – În urma articolelor recente apărute  în media referitor la participarea sportivului Marian Drăgulescu la Etapa de Cupă Mondială Challenge Osijek din Croaţia în luna mai 2018, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) doreşte să facă următoarele precizări:
 
Conform regulamentelor în vigoare, înscrierea nominală la o competiţie oficială a Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) se face cu 30 de zile înainte de desfăşurarea competiţiei, în cazul în speţă la data de 24 aprilie 2018.
Marian Drăgulescu a depus cererea de renunţare la renta viageră şi reintegrare în activitatea competiţională începând cu data de 1 mai 2018, astfel încât la termenul final de înscriere nominală el era încă un sportiv retras din activitate. În aceste condiţii, înscrierea lui la o competiţie oficială nu era posibilă.

În urma intervenţiei către FIG efectuată astăzi, 7 mai 2018, s-a obţinut o derogare din partea forului internaţional privitor la participarea la această competiţie, cu achitarea unei amenzi de către FRG datorate neînregistrării în termenul prevăzut.

Competiţia din Croaţia nu figurează în calendarul internaţional al federaţiei noastre şi ca atare nu a fost finanţată în cadrul contractului FRG – MTS. Prevederile contractuale sunt foarte stricte, iar costurile pentru o eventuală participare în aceste condiţii trebuie achitate din veniturile proprii ale federaţiei, lucru pe care Preşedintele Andreea Răducan l-a aprobat, în urma aprobării înscrierii nominale a sportivului de către FIG.

Costurile participării delegaţiei la această competiţie sunt estimate la 3500 euro, (şi nu 500 euro cum afirmă sportivul) şi implică în mod obligatoriu prezenţa unui antrenor şi a unui arbitru, în conformitate cu prevederile regulamentare FIG
".



Articolul iniţial:

Aşa zisa pace dintre Marian Drăgulescu şi conducerea Federaţiei Române de Gimnastică a fost doar praf în ochii reprezentanţilor mass-media şi ai opiniei publice. Disputa dintre gimnast şi conducerea federală a intrat într-o nouă fază, iar, de această dată, sportivul nu mai vrea să dea înapoi nici măcar un pas. Este decis să meargă până la capăt pentru a-şi putea găsi dreptatea.

Campion european en-titre la sol, titlu cucerit anul trecut la competiţia continentală găzduită la Cluj, Marian Drăgulescu se află, din nou, în conflict deschis cu conducerea Federaţiei Române de Gimnastică. Spunem din nou, deoarece, în urmă cu mai puţin de două luni, între Marian şi Andreea Răducan, scandalul a ţinut prima pagină a tuturor ziarelor de specialitate şi nu numai, sportivul acuzând faptul că i-a fost diminuată ilegal indemnizaţia de lot pe care ar fi trebuit să o încaseze la finalul anului trecut. Cea care a reuşit atunci să-i împace pe cei doi a fost antrenoarea Mariana Bitang. De astă dată, însă, Drăgulescu vrea să meargă până la capăt acuzând faptul că secretarul federal, Mircea Apolzan , i-a refuzat dreptul de a participa la un concurs internaţional care va avea loc în Croaţia în perioada 24-27 mai.

"Din păcate nimeni nu m-a crezut că această aşa zisa pace între mine şi actuala conducere a federaţiei nu va dura prea mult. Şi asta nu din cauza mea. Mai precis, mă refer la faptul că domnul Apolzan, pur şi simplu, nu mi-a dat dreptul de a participa laprima mea competiţie internaţională din acest an. Este vorba despre un concurs care va avea loc  în Croaţia, la finalul acestei luni. Dânsul a dezinformat pe toată lumea spunând că taxa de participare este foarte mare, de 2000 de euro, când, de fapt, aceasta este în realitate de doar 500 de euro. Eu nu-mi doresc decât să particip la concursuri. Nimic altceva. Nu cred că federaţia nu are 500 de euro pentru a mă putea trimite la un concurs. E clar că o astfel de decizie este îndreptată împotriva mea, ca persoană. Dar ce m-a şocat foarte tare a fost mesajul pe care mi l-a transmis managerul competiţiei din Croaţia care mi-a spus că eu am un statut special, în sensul că nu trebuie să plătesc nicio taxă şi că este o onoare pentru ei ca eu să fiu prezent la această competiţie. Se dovedeşte că în federaţie au rămas oameni care nu vor binele acestui sport. Vreau să se înţeleagă faptul că această supărarea a mea, cât se poate de justificată, nu se îndreaptă împotriva Andreei Răducan, ci a domnului Apolzan" , a precizat Drăgulescu, în exclusivitate pentru telekomsport.ro.

Întrebat ce are de gând să facă în cazul în care lucrurile vor continua să se deruleze în acest mod, cel mai valoros gimnast român al momentului a fost foarte categoric: "De astă dată, voi merge până la capăt. Nu mai este cale de întors. Voi ieşi în faţa Guvernului, cu toate medaliile pe care le-am cucerit pentru România şi-mi voi cere dreptul de a reprezenta ţara aşa cum am făcut-o şi până acum. Eu sunt încă în gimnastică pentru că mi-am propus să câştig pentru România medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo".

Vrea să meargă până la TAS şi să concureze sub steagul CIO

Mai mult, în cazul în care această stare conflictuală dintre el şi federaţie va continua, iar anumite persoane cu  putere de decizie în cadrul forului gimnasticii româneşti îi vor pune piedici pentru a participa la anumite concursuri, Marian este gata să acţioneze federaţia în judecată, la Tribunalul Sportiv din Eleveţia.

"Vreau să am dreptul meu de a putea concura. Dacă acest lucru nu se va putea voi merge până la TAS, iar la Olimpiada, dacă nu sunt dorit pentru România, voi cere să concurez sub steagul CIO. Aş vrea să se ştie că îmi iubesc enorm de mult ţara. De fiecare dată am fost fost foarte fericit să pot vedea tricolorul României ridicat pe cel mai înalt catarg şi să aud imnul naţional intonându-mi-se atunci când am ocupat primul loc. Dar pentru unii oficiali din federaţie, acest lucru se pare că nu prea contează" , a adăugat Drăgulescu.

Telekomsport a încercat să obţină un punct de vedere din partea domnul Mircea Apolzan, dar acesta nu a putut fi de găsit. 

Afla mai multe despre: dragulescuandreea raducanapolzan 

viewscnt
Articole similare