Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gata cu glumele despre wrestling! Show-ul consacrat de americani ajunge şi la Jocurile Olimpice. Cel mai bun luptător al planetei, favorit să poarte flacăra olimpică

Gata cu glumele despre wrestling! Show-ul consacrat de americani ajunge şi la Jocurile Olimpice. Cel mai bun luptător al planetei, favorit să poarte flacăra olimpică

Jocurile olimpice

Comentarii

Flacăra olimpică îşi va începe periplul în Japonia, la 26 martie, de la Fukushima, oraşul devastat de tsunami şi o catastrofă nucleară în 2011.

Primele purtătoare ale torţei olimpice vor fi componentele echipa feminine de fotbal a Japoniei, campioană mondială în 2011. Traseul va începe la centrul de antrenament de la Fukushima, unde au stat muncitorii care au luptat pentru evacuarea deşeurilor radioactive.

Pe parcursul, torţa olimpică va trece prin 47 de locuri, într-un periplu de 121 de zile, incluzând muntele Fuji sau parcul păcii de la Hiroshima.

În mod tradiţional, ceremonia de aprindere a torţei olimpice va avea loc la templul Herei din Olimpia, pe 12 martie. Flacăra olimpică va fi predată organizatorilor de la JO de la Tokyo pe 19 martie.

Conform presei din Japonia, pe 7 aprilie, torţa va ajunge şi la Kazuchika Okada. Campionul NJPW(New Japan Pro Wrestling) va prelua distincţia în oraşul său de baştină, Anjo.

„Să port flacăra olimpică în oraşul Anjo reprezintă pentru mine un motiv de mândrie. Sper ca acest moment istoric să îi facă mândri şi pe cei din oraşul meu natal, pe prietenii mei, pe părinţii mei şi pe toţi cei care m-au susţinut de-a lungul carierei”, a declarat Kazuchika Okada.

Poreclit „The Rainmaker”, Okada este cel mai popular wrestler japonez. În prezent campion mondial (pentru a cincea oară) în NJPW, luptătorul de 32 de ani este considerat de către specialişti drept cel mai bun pro-wrestler autohton. 

Trei reactoare ale atomocentralei Fukushima au fost avariate după cutremurul cu magnitudinea 9 care a afectat Japonia în martie 2011, declanşând un tsunami.

Peste 18.000 de oameni au murit în urma calamităţii ce a provocat cel mai mare dezastru nuclear din lume, după cel de la Cernobîl, din 1986. Exploziile de la centrală au dus la emiterea unei cantităţi importante de radiaţii şi la evacuarea a peste 160.000 de oameni din jurul centralei.

Afla mai multe despre: joflacara olimpicaokada 

viewscnt
Articole similare