Experiențe împreună.
You are here:

Gigi, ce faci acum? Echipe de fotbal feminin pentru toate formaţiile din Liga I, condiţie obligatorie pentru primirea licenţei. Se retrage Becali?

Gigi, ce faci acum? Echipe de fotbal feminin pentru toate formaţiile din Liga I, condiţie obligatorie pentru primirea licenţei. Se retrage Becali?

FCSB

Comitetul Executiv al FRF a aprobat miercuri, măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Liga I.

Astfel, potrivit frf.ro, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii I trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.

Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga I. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

De asemenea, reforma va continua şi în următoarele sezoane, astfel:

Sezonul 2021-2022

Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)

Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Naţional U15

În ambele situaţii se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competiţiile în care evoluează

Sezonul 2022-2023

Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Naţional U15

Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13

Înscrierea unei echipe de Campionatul Naţional de Senioare

Pentru toate cele trei situaţii prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum şi la junioare

*Echipa de senioare va evolua în Liga 3 în cazul în care nu există un protocol de colaborare semnat. Dacă acesta există, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin.

”Un singur vot împotrivă!”

”A fost un singur împotrivă, cel al domnului Argăseală. Mentionez că aşa cum stau lucrurile pentru academiile de fotbal şi pentru fotbalul feminin vor sta lucrurile. Dacă nu îţi vei crea echipa de fotbal feminin în anul I, în anul II şi în anul III, cele trei echipe, nu vei primi licenţă de Liga I.” a declarat Răzvan Burleanu, astăzi.

Becali: ”Mă retrag dacă vor să mă pună să am echipă de fotbal feminin”

Atunci când s-a pus în discuţie pentru prima dată acest subiect, Gigi Becali, patronul FCSB-ului a explodat şi a avut un derapaj sexist în direct la TV: "Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am şi eu păcatele mele.

Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal.

Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonoesc pe femei", a explicat Becali la televiziunea Pro X.

viewscnt
Articole similare