Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernul britanic se implică serios la renaşterea sportului. 300 de milioane de lire sterline pentru depăşirea crizei create de pandemie

Guvernul britanic se implică serios la renaşterea sportului. 300 de milioane de lire sterline pentru depăşirea crizei create de pandemie

Sporturi

Comentarii

Guvernul britanic a anunţat un ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de lire sterline pentru sporturile care au fost afectate puternic de absenţa spectatorilor ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Fondurile din cadrul programului de ajutor denumit ''Sports Winter Survival Package'' vor fi distribuite atât federaţiilor naţionale de profil, dar şi cluburilor din disciplinele rugby, hipism, baschet, hochei pe gheaţă, badminton, sporturi cu motor, tenis, netball.

De asemenea, vor beneficia de susţinere fotbalul feminin şi ligile inferioare din fotbalul masculin.

Un grup de experţi ai fotbalului a transmis guvernului britanic, la finele lui septembrie, o scrisoare deschisă prin care solicită un ajutor de urgenţă pentru cluburile din ligile patronate de English Footbal League (liga 2-a, liga a 3-a şi liga a 4-a), fără de care structura actuală a fotbalului ar intra în colaps.

Printre semnatarii scrisorii se numărau doi foşti preşedinţi ai federaţiei engleze de fotbal, Greg Dyke şi Lord Triesman, alături de Charlie Methven, acţionar la Southampton, şi fostul jucător Robbie Savage.

Numeroase cluburi din ligile inferioare au suferit pierderi financiare mari din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat suspendarea fotbalului timp de trei luni începând cu luna martie.

Reluarea sezonului 2019/2020, în luna iunie, s-a făcut fără prezenţa spectatorilor în tribune, ceea ce a dus la pierderea încasărilor de pe bilete.

De asemenea, şi şefii altor federaţii sportive au scris premierului Boris Johnson pentru a solicita sprijin financiar şi a evita intrarea în colaps.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare