Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Năstase a rămas fără cuvinte după victoria Simonei: "Este meritul ei, nu e meritul României"

Ilie Năstase a rămas fără cuvinte după victoria Simonei: "Este meritul ei, nu e meritul României"

Tenis

Comentarii

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că victoria obţinută de Simona Halep în finala turneului de la Wimbledon este cel mai important rezultat obţinut în istoria tenisului românesc.

“E cel mai istoric rezultat al tenisului românesc. O felicit pe ea şi îi felicit pe părinţii ei. Dacă rezultatul ăsta este bun şi pentru ţară cu atât mai mult. Dar în primul rând este meritul ei, nu e meritul României. Simona trebuie să se concentreze numai pe Grand Slam-uri. A fost numărul unu. US Open trebuie să fie pentru ea următorul Grand Slam câştigat”, a spus Năstase la Pro X.

Fostul tenismen a recunoscut că nu se aştepta ca Simona Halep să o învingă atât de categoric pe Serena Williams. Năstase a mai spus că Halep face parte din galeria celor mai mari sportivi români. “Şi o să continue. Nu o să se oprească aici”.

Ilie Năstase a disputat şi el două finale la Wimbledon, ambele pierdute. Mai întâi, a fost o înfrângere în faţa americanului Stan Smith, în 1972, apoi, patru ani mai târziu, Năstase a fost învins în minimum de seturi de Bjorn Borg.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Afla mai multe despre: ilie nastasewimbledon 

viewscnt
Articole similare