Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În ce urnă intră România U21 la EURO 2019 şi ce adversari ar putea întâlni în grupe. Misiune extrem de grea pentru ”tricolorii mici”

În ce urnă intră România U21 la EURO 2019 şi ce adversari ar putea întâlni în grupe. Misiune extrem de grea pentru ”tricolorii mici”galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de tineret a României a reuşit să se califice la Campionatul European pentru prima dată în ultimii 20 de ani. ”Tricolorii” îşi propun să producă o surpriză, dar calculele arată că vor avea o misiune foarte dificilă, din cauza coeficientului.

România U21 beneficiază de o generaţie cu multă calitate şi şi-a dovedit valoarea în preliminariile CE 2019. Elevii lui Mirel Rădoi au reuşit să se califice la turneul final din Italia după o campanie în care nu a pierdut niciun meci. ”Tricolorii mici” sunt plini de încredere şi au declarat deja că vor să impresioneze şi la Campionatul European. Ba chiar Puşcaş a afirmat că România va încerca să se bată pentru trofeu.

Însă, adversarii de la turneul final sunt de alt calibru faţă de cei din preliminarii. Cele 12 echipe calificate vor fi împărţite în trei grupe a câte patru echipe şi naţionala noastră nu este aici ajutată de coeficient. UEFA încă n-a publicat clasamentul actualizat al coeficienţilor, însă şansele ca România să nu fie în ultima urnă sunt extrem de mici.

Înainte de startul preliminariilor, ”tricolorii mici” ocupau poziţia 24 în clasamentul coeficienţilor. Cel mai probabil, acum are o poziţie mai bună, însă cel puţin nouă dintre echipele calificate la EURO au un coeficient mai bun. Asta înseamnă că România va intra în urna a treia, deoarece doar Grecia are un coeficient mai slab.

Componenţa finală a urnelor va fi anunţată după meciurile de baraj, de unde vom afla ultimele două echipe calificate la EURO, pentru care se bat Portugalia, Austria, Polonia şi Grecia. Însă, dintre cele patru, doar Grecia are un coeficient mai slab decât România.
 
Urna 1:
Italia (ţară gazdă)
Germania
Anglia

Urna 2:
Spania
Danemarca
Franţa

Urna 3:
Serbia
Croaţia
Belgia

Urna 4:
România

*În funcţie de rezultatele din baraj, urnele ar putea suferi modificări mai multe modificări:

Echipe care vor juca baraj: Portugalia (ar intra în prima urnă, Anglia ar coborî în urna a doua), Austria (ar intra în urna a treia, Belgia ar pica în ultima urnă), Polonia (ar intra în urna a patra), Grecia (ar intra în urna a patra).

Într-un exerciţiu de imaginaţie bazat pe componenţa urnelor afişate mai sus, o grupă foarte grea pentru România ar fi cu Germania (deţinătoarea titlului), Spania şi Belgia. În semifinalele EURO 2019 se califică primele locuri din cele trei grupe, plus cel mai bun loc doi.

Clasamentul coeficienţilor înainte de startul preliminariilor pentru CE 2019:

Cum se realizează coeficientul pentru EURO 2019:

Calificările pentru EURO 2015 şi rezultatele de la turneul final: 20% din coeficient
Calificările pentru EURO 2017 şi rezultatele obţinute la turneul final: 40%
Calificările pentru EURO 2019: 40%

Afla mai multe despre: romania u21euro 2019campionatul europeanurne 

viewscnt
Articole similare