Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă patru necunoscute pentru optimi! Calculele pentru runda finală din Liga Campionilor sunt aici

Încă patru necunoscute pentru optimi! Calculele pentru runda finală din Liga Campionilor sunt aici
Comentarii

12 echipe şi-au asigurat prezenţa în faza eliminatorie a Champions League, iar ultimele 4 cluburi care vor completa tabloul optimilor de finală se vor afla după meicurile de peste două săptămâni.

După ce marţi seară 7 echipe au reuşit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilolor, aseară încă 4 au făcut pasul decisiv pentru accederea în faza următoare a competiţiei. Cu Barcelona deja calificată din urmă cu 3 săptămâni, doar 4 locuri calificante mai sunt de disputat în ultima etapă a grupelor. Vă prezentăm aici situaţia din cele patru grupe jucate aseară şi meicurile care vor stabili ierarhia finală

Grupa A 

Atletico a urcat pe primul loc după ce a profitat de pasul greşit a lui Dortmund. Acum echipa lui Simeone e la mâna ei pentru a câştiga grupa. Va juca în utlima etapă pe terenul celor de la Brugge. Belgienii au deja asigurat al treilea loc în grupă după rezultatele de aseară.

Grupa B 

Barcelona a câştigat grupa după succesul cu Eindhoven şi în ultima etapă va primi liniştitiă vizita lui Tottenham. Catalanii erau calificaţi încă înaintea acesti runde iar acum şi-au asigurat statutul de cap de serie la tragerea la sorţi, după succesul împotriva batavilor. În optimii vor fi urmaţi de englezi sau de italienii de la Inter. După victoria de aseară, Tottenham a ajuns să depindă doar de ea, având avatantajul reultatelor directe în faţa trupei lui Spaletti. Cele două sunt la egalitate de puncte înaintea ultimelor confruntări din grupe. Se joacă Barcelona - Tottenham şi Inter - PSV. 

Grupa C 

În această grupă  calculele sunt cele mai complicate. PSG pare favorită la calificare având în vedere faptul că va juca împotriva codaşei Steaua Roşie. Francezii se califică în cazul unei victorii, la egal lucrurile se complică. Există chiar varianta ca trei echipe să fie la egalitate de puncte la finalul fazei grupelor. Caz în care PSG ar spune adio competiţiei. Dacă însă la Belgrad, Neymar & Co se vor impune a doua poziţie calificantă din grupă va fi disputată de Napoli şi Liverpool. O remiză îii trimite pe italieni în optimi, dar chiar şi o înfrângere ar putea să fie dulce pentru trupa lui Ancelotti. Cu două condiţii însă. Să nu piardă la două goluri diferenţă pe Anfield Road sau să înscrie dacă vor fi învinşi la limită. La 1-0 pentru Liverpool, englezii merg mai departe datorită golaverajului.

Grupa D 

În această grupă lucrurile sunt foarte clare. Porto va termina pe locul 1, Schalke pe poziţia a doua. Mai rămâne în discuţie echipa care va încheia pe 3 şi care va ajunge în Europa League. Galatasaray are un punct avans faţă de Lokomotiv şi avantajul unui meic pe teren propriu în utlima etapă a grupelor. 

Aici ai situţia şi din celelalte patru grupe ale Ligii Campionilor. 

 

Afla mai multe despre: optimicalculeliga campionilor 

viewscnt
Articole similare