Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil unde a ajuns să joace Alex Nimely, jucătorul care l-a minţit pe Gică Hagi. Constănţenii i-au reziliat contractul când s-a aflat totul

Incredibil unde a ajuns să joace Alex Nimely, jucătorul care l-a minţit pe Gică Hagi. Constănţenii i-au reziliat contractul când s-a aflat totul

Farul Constanța

Comentarii

Liberianul Alex Tchuimeni-Nimely, cel care a evoluat pentru FC Viitorul Constanţa în sezonul 2016-2017, a ajuns să joace la Kettering, locul 19 din cel de-al şaselea eşalon al fotbalului englez.

De-a dreptul halucinant parcursul profesional al jucătorului născut în Liberia, Alex Tchuimeni-Nimely, ajuns la 28 de ani. Mijlocaşul ofensiv care a bifat prezenţe în Premier League, în tricoul colosului Manchester City a ajuns să joace în liga a şasea din Anglia (National League North or South), la Kettering. Aventura sa în România a durat doar un an şi jumătate. A jucat cinci luni la Poli Timişoara, unde a bifat 10 meciuri în care a marcat 3 goluri. Apoi, suprinzător la acea vreme, în vară a semnat cu FC Viitorul Constanţa. A evoluat 8 luni pentru formaţia lui Gheorghe Hagi, marcând patru goluri în cele 18 prezenţe, iar evoluţiile sale era constant bune. Apoi, s-a produs ruptura. Alex Nimely a fost tras pe linie moartă şi nu a mai prins lotul Viitorului deloc. Nu s-a ştiut adevărul, la acel moment, apoi au început să apară lămuriri. Se pare că Nimely ar fi ascuns de club nişte probleme fizice, cel mai probabil legate de ritmul cardiac. Fiindcă era recent cazul decesului dinamovistului Patrick Ekeng, Hagi a decis să nu-şi mai asume nici un risc şi a decis să scape de jucătorul liberian.

"E confuzie totală. Jucătorul e în ceaţă, într-o ceaţă totală din cauza medicinii. Nu ştiu dacă are probleme, nu mă pricep, nu sunt doctor. Noi ştim că avem contract cu Nimely, că l-am pregătit în iarnă o lună şi m-am trezit cu bomba. Eu nu mi-am luat jucător şi după o lună şi ceva, când a început campionatul, mi-a venit că e interzis, că Nimely nu joacă. Unii i-au dat , nu doctorul care a fost la noi, că nu el dă viza, ci cei care trebuie", spunea Hagi, la momentul respectiv.

Povestea lui Alex Nimely. Din Premier League, în National Division

 

La 15 ani, Alex Nimely se muta din Liberia, în Camerun, unde se transfera la Coton de Garoua. Şansa lui a venit în momentul în care a evoluat într-un trial pentru Manchester City. Nimely a impresionat şi s-a trezit cu contractul pe masă. Avea doar 17 ani. A debutat în Premier League, 7 minute, într-o pardită câştigată cu Burnley, scor 6-1. După ce bifat meciuri la toate echipele de juniori ale celor de la City, Nimely a fost împrumutat, rând pe rând, la Middlesbrough, Crystal Palace şi Coventry, însă fără succes.  A marcat un singur gol în trei ani, aşa că Manchester City a ales să-i rezilieze contractul. La 23 de ani, semnează cu Port Vale, formaţie din ligile inferioare ale Angliei. Joacă un singur meci, apoi rupe contractul. Motivul a fost indisciplina. Gândul său nu stătea la fotbal, iar chiulul de la antrenament era activitatea sa preferată. Urmează un an de pauză, iar în 2016 ajunge la Poli Timişoara. După periplul în România, presărat de omiterea unor adevăruri care puteau fi capitale, Nimely ajunge liber de contract în Norvegia, la Stabaek, în iulie 2017. Semnează un contract pe doi ani, însă rezistă doar două luni în Norvegia şi îşi reziliază contractul, din nou. Rămâne în Scandinavia şi semnează cu Honka, din Finlanda, în februarie 2018. Dezamăgeşte din nou, cu 20 de meciuri fără gol marcat, iar finlandezii îi propun şi ei ruperea contractului, în ianuarie 2019. De atunci, până în lunga august a acestui an, n-a avut angajament. De acum, la 28 de ani, talentatul liberian a ajuns să joace în al şaselea eşalon al fotbalului englez.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare