Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joan Laporta a dezvăluit cum l-a convins pe Xavi să rămână la Barcelona: "Nu a fost o chestiune de bani"

Joan Laporta a dezvăluit cum l-a convins pe Xavi să rămână la Barcelona: "Nu a fost o chestiune de bani"

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta, preşedintele celor de la FC Barcelona, a vorbit despre discuţiile din spatele deciziei lui Xavi de a rămâne pe banca echipei catalane şi după încheierea actualului sezon.

Xavi a revenit asupra deciziei luate în urmă cu câteva săptămâni, cea de a părăsi Barcelona la capătul acestui sezon. Tehnicianul spaniol, fost jucător de legendă al celor de la FC Barcelona, a câştigat titlul în Spania în sezonul trecut.

În acest sezon, Barcelona a ratat fiecare obiectiv, însă, decizia lui Xavi de a pleca de la echipă a venit înainte de eliminarea echipei din UEFA Champions League, cât şi conturarea luptei la titlu. Laporta a dezvăluit felul în care a reuşit să-l motiveze pe Xavi să rămână antrenorul Barcelonei şi după sfârşitul acestui sezon.

Joan Laporta: "Mi-am dorit din prima clipă să continuăm cu Xavi"

"Nu a fost o chestiune de bani, ci de sport. Toţi fanii Barcelonei trebuie să ştie că Xavi nu a fost niciodată lacom când a venit vorba de bani, s-a gândit mereu la club şi nu a impus nicio condiţie de orice fel.

De câte ori am optat pentru stabilitate, în general a mers bine. Mi-am dorit din prima clipă să continuăm cu Xavi. El reprezintă stabilitatea pentru proiect, iar asta este una dintre cheile succesului. A existat unanimitate şi suntem cu toţii mulţumiţi. Am vorbit cu Xavi după meciul cu Real Madrid şi i-am spus clar că vreau ca el să continue.

Trebuia să vorbesc cu el ca să ştiu cum se simte, dacă era motivat, încrezător, entuziasmat. Sunt sigur că acesta este un proiect câştigător. Cred că atunci când ne-am întâlnit, deja era clar că trebuie să continuăm. Înţeleg proiectul nostru doar cu el ca antrenor", a declarat Joan Laporta.

Xavi a recunoscut faptul că încrederea venită din partea conducerii l-a motivat să rămână antrenorul Barcelonei. Acesta a dezvăluit şi faptul că latura financiară nu a fost principalul factor care l-a făcut să renunţe la decizia luată iniţial.

"Sunt un fan foarte mare al clubului şi încerc de fiecare dată să fac tot ce e mai bine. M-am răzgândit deoarece am simţit încredere totală din partea preşedintelui, a conducerii şi a jucătorilor. Proiectul nu s-a terminat. Eu, împreună cu staff-ul meu, cu toţii simţim că avem puterea necesară să obţinem lucruri importante şi să continuăm acest proiect.

Zvonurile despre mine, cum că aş fi rămas ca să obţin bani din ultimul meu an de contract sunt false, inventate să-mi facă rău. Preşedintele ştie că dacă aş fi plecat de la echipă, nu aş fi cerut nici măcar un euro clubului pentru ultimul an de contract", a spus Xavi.

Afla mai multe despre: barcelonajoan laportaxavila ligafc barcelona 

viewscnt
Articole similare