Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

John Terry, pus la zid după ce l-a lăudat pe unul dintre prietenii lui Vladimir Putin: ”Oamenii sunt ucişi în Ucraina”. Sancţiunile impuse de britanici sunt doar de faţadă?

John Terry, pus la zid după ce l-a lăudat pe unul dintre prietenii lui Vladimir Putin: ”Oamenii sunt ucişi în Ucraina”. Sancţiunile impuse de britanici sunt doar de faţadă?

Special

Comentarii

John Terry a fost criticat dur de un parlamentar britanic, după ce l-a lăudat pe unul dintre prietenii lui Vladimir Putin.

Comunitatea Internaţională a întocmit o listă cu apropiaţii lui Vladimir Putin şi averile acestora ar urma să fie confiscate, ca sancţiune pentru conflictul armat declanşat de Rusia în Ucraina.

În acelaşi timp, prietenii şi apropiaţii lui Vladimir Putin ar urma să nu mai aibă voie să intre în ţările care au impus aceste interdicţii.

Aceste sancţiuni nu i-au picat bine lui Roman Abramovic, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, care a decis să vândă clubul Chelsea.

După această veste, John Terry a postat pe contul său de Twitter o poză cu el şi cu Roman Abramovic, în care ţin trofeul Premier League. Gestul fostului fundaş n-a fost însă apreciat.

John Terry, criticat dur după ce l-a lăudat pe unul dintre prietenii lui Vladimir Putin

Roman Abramovic încă n-a suferit vreo sancţiune din partea comunităţii internaţionale, dar este de aşteptat că el să intre pe această listă. Totuşi, miliardarul rus a decis să reacţioneze.

Roman Abramovic a decis să scoată la vânzare proprietăţile pe care le are în Londra şi în Marea Britanie, dar şi clubul Chelsea.

Sub comanda sa, echipa de fotbal a cunoscut cea mai frumoasă perioadă din istoria sa şi unul dintre cei mai importanţi jucători ai acestei generaţii a fost John Terry.

De altfel, fostul căpitan al lui Chelsea a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îl laudă pe Roman Abramovic: ”The Best”, a scris John Terry la o fotografie cu el şi cu oligarhul rus.

Însă gestul lui John Terry a fost criticat dur de un parlamentar britanic. Chris Bryant, care face parte din Partidul Laburist, consideră că gestul lui Terry este total nepotrivit, în contextul în care ruşii au produs un adevărat genocid în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin - unul dintre prietenii lui Abramovic.

”Este îngrozitor. John Terry, cred că ar trebui să ştergi mesajul cât mai curând posibil. Oamenii din Ucraina sunt bombardaţi şi ucişi în timp ce tu îl celebrezi pe Abramovic”, a scris Chris Bryant pe Twitter.

Sancţiunile impuse Rusiei de către Marea Britanie, doar de faţadă?

Chris Bryant a adus în faţă şi o altă situaţie controversată din Marea Britanie. Într-un discurs pe care l-a avut în Camera Comunelor, parlamentarul laburist acuză că sancţiunile economice dictate de Marea Britanie au rămas doar pe foaie.

Chris Bryant acuză că niciun miliardar rus din Marea Britanie n-a avut până acum de suferit, deşi sancţiunile economice au fost anunţate încă din prima zi în care Rusia a invadat Ucraina.

”Unii dintre noi sunt îngrijoraţi de motivul pentru care nu mergem mai departe în ceea ce priveşte sancţionarea persoanelor.

Pentru mine este un mister de ce Roman Abramovic nu a fost încă sancţionat. Guvernul însuşi ştie că a fost implicat în activităţi ilicite şi că persoana sa îngrijorează guvernul, care n-ar trebui să-l încurajeze să vină în Marea Britanie.

Nu ştiu de ce Alisher Usmanov n-a fost încă sancţionat. El a fost sancţionar de Uniunea Europeană, dar nu de noi. El este proprietarul Sutton Place, nu înţeleg de ce nu confiscăm această proprietate.

Nu ştiu de ce Marea Britanie nu a confiscat încă un iaht, un apartament sau o proprietate de orice fel, în timp ce multe ţări din Europa pot face asta”, a spus Chris Bryant, citat de The Mirror.

În schimb, ţările din Uniunea Europeană au început să vâneze averile oligarhilor ruşi apropiaţi de regimul de la Kremlin. În ultimele zile, nemţii au confiscat iahtul de 600 de milioane de dolari al lui Alisher Usmanov, în timp ce francezii l-au lăsat pe Igor Sechin fără ambarcaţiune de lux pe care o avea.

Pe 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, premierul Boris Johnson a anunţat o serie de sancţiuni. Printre altele, băncile ruseşti au fost excluse din sistemul financiar britanic, iar 100 de persoane şi entităţi ar fi trebuit să aibă activele îngheţate. 

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare