Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roman Abramovic, decizie în mare grabă. Oligarhul rus îşi vinde locuinţele de aproape 200 de milioane de lire sterline: ”Este îngrozit că va fi sancţionat”

Roman Abramovic, decizie în mare grabă. Oligarhul rus îşi vinde locuinţele de aproape 200 de milioane de lire sterline: ”Este îngrozit că va fi sancţionat”
Comentarii

De teama unor sancţiuni din partea Marii Britanii, patronul miliardar al lui Chelsea, Roman Abramovic, a pus la vânzare două proprietăţi de lux din Londra.

Roman Abramovic, decizie în mare grabă. Oligarhul rus îşi vinde locuinţele de aproape 200 de milioane de lire sterline: ”Este îngrozit că va fi sancţionat”

Sâmbătă, oligarhul rus a anunţat că a făcut un pas în spate de la clubul londonez şi că va lăsa o fundaţie caritabilă, pe numele ei The Chelsea Foundation, să se ocupe de deciziile acestuia.

În contextul în care războiul izbucnit săptămâna trecută de Rusia ar putea aduce sancţiuni asupra sa, Roman Abramovic doreşte să vândă locuinţele sale de lux din Londra.

Informaţia a fost lansată de Chris Bryant, deputat laburist şi şeful comisiei parlamentare pentru standarde, potrivit The Times, citat de The Guardian.

”Cred că (n.r. Abramovici) este îngrozit să fie sancţionat, motiv pentru care deja îşi va vinde casa mâine şi va vinde şi un alt apartament. Neliniştea mea este că luăm prea mult timp în privinţa acestor lucruri (n.r. sancţiuni)”, a declarat Chris Bryant, marţi, în Camera Comunelor.

Parlamentarul laburist vrea să se asigure că se vor lua măsuri rapide împotriva multimiardarului de 55 de ani, care este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia şi Marea Britanie şi unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin.

Concret, este vorba de un conac de 15 dormitoare din Kensington Palace Gardens, evaluat la peste 150 de milioane de lire sterline, şi un penthouse cu trei etaje la Chelsea Waterfront, în valoare de aproximativ 22 de milioane de lire sterline.

În totalitate, Abramovic ar dori să vândă portofoliul de proprietăţi de 200 de milioane de lire sterline din Londa, conform dailymail.co.uk.

Membrul parlamentului britanic susţine faptul că oligarhul rus, care are şi cetăţenie israeliană, încearcă să-şi vândă rapid proprietăţile de lux pentru a evita eventualele sancţiuni luate de Marea Britanie, una dintre ele fiind chiar îngheţarea averilor.

Anunţul lui Roman Abramovic prin care cedează ”administrarea şi managementului” clubului de fotbal Chelsea către fundaţia sa caritabilă

"De-a lungul celor aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea FC, mi-am considerat întotdeauna rolul de custode al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că avem cât mai mult succes, precum şi să construim pentru viitor, în acelaşi timp jucând un rol pozitiv în comunităţile noastre. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului în inimă. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administrarea şi grija clubului celor din fundaţia caritabilă a lui Chelsea. 

Cred că în prezent sunt în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi fanilor", a transmis miliardarul rus pe pagina oficială a clubului Chelsea Londra. 

Afla mai multe despre: roman abramovic 

viewscnt
Articole similare