Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roman Abramovich a renunţat la controlul clubului Chelsea! Decizie de ultimă oră după ce Rusia a invadat Ucraina

Roman Abramovich a renunţat la controlul clubului Chelsea! Decizie de ultimă oră după ce Rusia a invadat Ucraina

Premier League

Comentarii

Patronul miliardar al lui Chelsea, Roman Abramovich, a anunţat că face un pas în spate de la clubul londonez şi că va lăsa o fundaţie caritabilă să se ocupe de deciziile clubului.

Proprietarul multimiliardar al clubului de fotbal Chelsea apare în documente care-l asociază cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în "activităţi şi practici corupte", conform Dailymail.co.uk. De altfel, despre Roman Abramovich presa internaţională a scris în mai multe rânduri că este unul dintre apropiaţii liderului de la Kremlin. 

Pe mâinile cui ajunge Chelsea

The Chelsea Foundation va lua deciziile importante la Chelsea, anunţă patronul rus al "albaştrilor". Vestea vine la câteva zile de la izbucnirea invaziei din Ucraina şi a sancţiunilor îndreptate împotriva Rusiei, lui Vladimir Putin şi a oamenilor din cercul său de încredere. 

Sursa citată anunţă că dacă Roman Abramovich ar urma să fie sancţionat, clubul ar fi avut de suferit. 

"De-a lungul celor aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea FC, mi-am considerat întotdeauna rolul de custode al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că avem cât mai mult succes, precum şi să construim pentru viitor, în acelaşi timp jucând un rol pozitiv în comunităţile noastre. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului în inimă. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administrarea şi grija clubului celor din fundaţia caritabilă a lui Chelsea. 

Cred că în prezent sunt în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi fanilor", a transmis miliardarul rus pe pagina oficială a echipei din Premier League. 

Printre altele, oligarhii ruşi vizaţi nu mai au voie să intre în Marea Britanie, iar averile lor aflate în această ţară ar urma să fie îngheţate. Din greşeală, premierul Boris Johnson a anunţat că şi Roman Abramovic se află pe această listă. Ulterior, a revenit cu clarificări şi a recunoscut că a comis o eroare.

Din 2003 clubul este deţinut de miliardarul rus Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei. 

Cu afaceristul rus în conducere, clubul a avut cea mai bună perioadă din istorie, cu patru titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor, printre altele. 

Afla mai multe despre: roman abramoviciroman abramovichchelseapatron chelsea 

viewscnt
Articole similare