Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Koeman, OUT după 5 luni de la Barca. Umilinţa cu Juve i-a fost fatală: catalanii pregătesc înlocuirea tehnicianului olandez

Koeman, OUT după 5 luni de la Barca. Umilinţa cu Juve i-a fost fatală: catalanii pregătesc înlocuirea tehnicianului olandezgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Eşecul drastic suferit de catalani în confruntarea cu Juventus atârnă greu pentru antrenorul Ronald Koeman. Barcelona vrea să renunţe la serviciile sale, susţine presa iberică

Barcelona a câştigat cu Levante, iar antrenorul Ronald Koeman a mărturisit la finalul meciului că speră că echipa sa poate câştiga titlul. Cu toate acestea, olandezul nu pare sigur de poziţia sa pe banca grupării blaugrana. Presa spaniolă susţine că s-a aşternut neliniştea printre oficialii clubului în urma partidei cu Juventus din Liga Campionilor (0-3), dar şi a jocului modest practicat de echipa catalană.

Jurnalistul Alberto Rambla anunţă că după numai cinci luni de la numirea în funcţie, Ronald Koeman ar urma să fie îndepărtat de la cârma Barcelonei.

Tehnicianului olandez i-ar fi fost fatal eşecul usturător suferit în faţa lui Juventus, marţi seara, pe Camp Nou. Totodată, rezultatele din ultima vreme, locul din clasament în La Liga, jocul modest al echipei, forma slabă a lui Leo Messi şi relaţia încordată cu o parte dintre jucători, sunt factori importanţi pe care conducerea interimară a catalanilor îi pune în cârca tehnicianului olandez.

Koeman ar urma să plece de la Barcelona. Cine poate prelua echipa

Potrivit sursei citate, ”creditul antrenorului Ronald Koeman s-a terminat”. Mai mult, jurnalistul spaniol explică: ”sistemul de joc 4-2-3-1 nu funcţionează şi nu-l avantajează pe Messi”.

Alţi jucători din lot sunt de asemenea nemulţumiţi, în frunte cu Antoine Griezmann şi Miralem Pjanic. "Ar fi trebuit să joc mai mult şi vreau asta. Sincer, nu înţeleg de ce nu am făcut-o.", a spus Pjanic, pentru Gazzetta dello Sport. "Vreau să joc mult mai mult. Ştiu că pot oferi mult mai mult şi m-am descurcat bine de fiecare dată când antrenorul a apelat la mine. Nu ştiu ce să mai fac. Mă antrenez bine şi sunt pregătit să joc mai mult. Nu pot fi mulţumit şi nu sunt. Nu am acceptat niciodată ideea de a nu juca şi nu mă duc acum. Este o situaţie foarte delicată şi nu-mi place." a mai spus bosniacul.

Şi nu ar fi singurul fotbalist din lot care are ceva să-i reproşeze olandezului, mai scrie sursa citată. Potrivit lui Rambla, Barcelona va merge pe mâna tehnicianului Javier Garcia Pimienta, în cazul în care Koeman va fi destituit de conducerea interimară a clubului.

Antrenor la formaţia secundă, Pimienta este apreciat de jucătorii importanţi din lotul Barcelonei şi a impresionat în 2018 când a cucerit UEFA Youth League. Sezonul trecut a fost la un pas să promoveze în liga a doua spaniolă, dar a pierdut finala play-off-ului cu CE Sabadell. Se pare că Leo Messi este unul dintre principalii susţinători ai lui Pimienta, anunţă spaniolii.

Koeman, procentaj modest pe banca Barcelonei

Numit în august la cârma grupării catalane, fostul mare jucător al Barcelonei are un procentaj de 56% în ceea ce priveşte victoriile. Cu el pe bancă, Barcelona a câştigat 10 din cele 17 meciuri, dar a pierdut 5 partide. În La Liga, Koeman este la 9 puncte de Atletico Madrid şi a pierdut El Clasico în faţa unui Real Madrid care de asemenea nu străluceşte. După ultima etapă din La Liga, gruparea blaugrana ocupă doar locul 8 în clasament, iar etapa viitoare are meci cu liderul, Real Sociedad.
 

Afla mai multe despre: ronald koeman 

viewscnt
Articole similare