Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Legenda Constanţei şi a naţionalei masculine de handbal, Laurenţiu Toma, s-a retras din activitate: ”Orice poveste are un sfârşit”

Legenda Constanţei şi a naţionalei masculine de handbal, Laurenţiu Toma, s-a retras din activitate: ”Orice poveste are un sfârşit”

Handbal

Comentarii

Unul dintre cei mai iubiţi handbalişti din istoria handbalului constănţean şi românesc, Laurenţiu Toma, a decis să se retragă din activitatea sportivă, la 38 de ani.

Până recent legitimat la vicecampioana României, HC Dobrogea Sud Constanţa, extrema dreaptă a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă, organizată astăzi. Fostul căpitan al echipei naţionale a declarat că ar mai fi putut juca, însă faptul că nu o mai poate face la 100% din potenţial, l-a făcut să renunţe.

Laurenţiu Toma a pus, astfel, capăt unei cariere fantastice. Născut la Ploieşti, Laurenţiu Toma a ajuns pe litoral, la HCM Constanţa, în anul 2001, iar de atunci nu a mai părăsit Cetatea Tomisului. Are 19 sezoane de Ligă Naţională, câştigător a nouă titluri de campion cu HCM Constanţa, pe vremea când constănţenii reuşeau să învingă în Liga Campionilor echipe precum Barcelona sau Montpellier. Pentru echipa naţională, Laurenţiu Toma a disputat 133 de meciuri, pentru care a marcat 339 de goluri. Totodată, era ultimul mohican în activitate al trio-ului care a pus umărul la continuarea handbalului la Constanţa, după desfiinţarea HCM Constanţa, alături de Ionuţ Rudi Stănescu şi George Buricea.

"Orice poveste are un sfârşit. Am decis să mă retrag. Motivele nu sunt grave, dar în urma analizalor medicale unele rezultate nu sunt foarte bune. Nu e ceva grav. Aşa că am decis să mă alătur colegilor mei din conducerea clubului. O spun cu tristeţe, cu durere, pentru că s-au împlinit douăzeci de ani de carieră într-un singur oraş. Am dat totul pentru club, pentru oraş, pentru aceşti oameni minunaţi care au fost alături de noi şi la bine şi la rău. A fost o decizie destul de grea. Sunt convins că sunt la început de drum şi am foarte multe de învăţat. Vreau să am o carieră de vicepreşedinte aşa cum am avut-o şi ca jucător. Şi să fie ca HCDS să devină un club cu o istorie aşa cum a fost HCM. Sperăm să realizăm lucruri bune. Pot spune că mă retrag în glorie, am obţinut foarte multe trofee, iar retragerea coincide cu meciurile pe care le-am avut în Caraibe sub conducerea lui Didier Dinart", a declarat Laurenţiu Toma, citat de telegrafonline.ro.

Afla mai multe despre: laurentiu toma 

viewscnt
Articole similare