Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Leo Messi a renunţat la 70% din salariu pentru a rămâne la FC Barcelona. Informaţii din culise publicate de presa spaniolă

Leo Messi a renunţat la 70% din salariu pentru a rămâne la FC Barcelona. Informaţii din culise publicate de presa spaniolăgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Lionel Messi a făcut eforturi serioase pentru a rămâne la FC Barcelona şi a renunţat la mare parte din salariul e pe care l-a avut anul trecut.

FC Barcelona a anunţat oficial că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou, unde şi-a petrecut întreaga sa carieră de jucător. Este o adevărată lovitură atât pentru fotbalul spaniol, cât mai ales pentru FC Barcelona.

Anunţul oficial a fost făcut după luni întregi de negocieri şi eforturi din partea ambelor părţi pentru ca noul contract să fie înregistrat.

Presa din Spania susţine că Messi a fost de acord să renunţe la o mare parte din salariul din anul trecut, pentru a continua la clubul său de suflet.

Lionel Messi a renunţat la 70% din salariu din anul trecut pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce salariu avea

Contractul lui Lionel Messi cu FC Barcelona a expirat pe 1 iulie, însă Joan Laporta a tot încercat de când a venit preşedinte să obţină prelungirea înţelegerii.

Situaţia financiară delicată pe care o are FC Barcelona a fost însă o barieră incredibil de mare.

FC Barcelona are datorii de aproximativ un miliard de euro, moştenite de la vechea administraţie şi clubul nu-şi poate permite cheltuieli prea mari.

Joan Laporta a redus multe dintre cheltuieli, în speranţa că va reuşi să înregistreze contractul celui mai bun jucător din istoria clubului.

Însă şi Lionel Messi şi-a dorit să rămână la FC Barcelona, club la care joacă încă de când era copil. Presa din Spania susţine că starul argentinian a fost de acord să renunţe la o mare parte din salariul pe care l-a avut anul trecut.

Potrivit Sport.es, după ce Messi a fost înştiinţat că noul contract nu poate fi înregistrat din cauza consturilor, starul în vârstă de 34 de ani a fost de acord să renunţe la 70% din salariul pe care l-a avut anul trecut.

Publicaţia AS a scris la începutul acestui an că Leo Messi este cel mai bine plătit jucător din lume, cu un salariu anual de 76 de milioane de euro.

Veniturile totale pe care le-a încasat pe sezon la FC Barcelona depăşeau însă 103 milioane de euro, bani proveniţi din clauze de performanţă şi bonusuri.

La un calcul simplu, după ce Messi a renunţat la 70% din salariu doar pentru a rămâne la FC Barcelona, atacantul ar fi urmat să primească pe noua înţelegere în jur de 23 de milioane de euro pe sezon.

Însă, chiar şi aşa, suma a fost considerată prea mare pentru puterea financiară pe care FC Barcelona o are în prezent. Drept urmare, Joan Laporta l-a anunţat pe Lionel Messi şi pe tatăl său - care este şi impresarul jucătorului - că noua înţelegere nu poate fi înregistrată oficial.

Anunţul l-a prins nepregătit pe Lionel Messi, care se aştepta să continue la FC Barcelona după ce şi-a dat acordul pentru toate condiţiile impuse de Joan Laporta.

Afla mai multe despre: lionel messi 

viewscnt
Articole similare