Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Salzburg - OM 2-1. Francezii merg în finala de la Lyon după o nouă eroare de arbitraj

VIDEO | Salzburg - OM 2-1. Francezii merg în finala de la Lyon după o nouă eroare de arbitraj
Comentarii

Formaţia Olympique Marseille s-a calificat, joi, în finala Ligii Europa, deşi a fost învinsă, în deplasare, de Red Bull Salzburg, în returul semifinalelor competiţiei, scor 2-1. În tur, OM s-a impus, la Marsilia, cu scorul de 2-0.

După o primă repriză zgârcită în faze de poartă, Haidara (53') a reaprins speranţele gazdelor, deschizând scorul în urma unei faze superbe şi a unei reluări cu şpiţul. 12 minute mai târziu, acelaşi Haidara a creat faza din care Sarr şi-a trimis mingea în propria poartă, după un şut al lui Schlager.

Salzburg n-a mai riscat, apoi, iar meciul a intrat în prelungiri şi părea să se îndrepte spre prelungiri, însă o greşeală imensă de arbitraj a stat în spatele fazei din care Rolando a adus golul calificării. Payet a centrat dintr-un corner acordat eronat, iar fundaşul portughez a pus latul şi a declanşat nebunia. Atât la Marsilia, acolo unde 10.000 de fani francezi au urmărit meciul pe un ecran gigant montat pe Stade Velodrome, cât şi pe terenul stadionului din Salzburg, unde austriecii s-au repezit să-i ceară socoteală arbitrului rus Sergei Karasev. După acest gol, Haidara a fost eliminat în minutul 119, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

În finală, OM va evolua împotriva echipei Atletico Madrid, care a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Arsenal Londra, în manşa a doua a semifinalelor. În tur, la Londra, scorul a fost 1-1. Finala va avea loc la 16 mai, la Lyon.

VIDEO | Salzburg - Marseille 2-1 (Amadou Haidara 53', Bouna Sarr-autogol 65'/Rolando 116')

Echipele de start: 

Salzburg (4-4-2) : Walke - Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer (Pongracic 96') - Haidara, Samassekou, Schlager (Minamino 84'), Berisha - Gulbrandsen (Hwang Hee-Chan 69'), Dabbur.

OM (4-2-3-1): Pele - Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Lopez (Andre-Frank 66'), Sanson (Rolando 101') - Thauvin, Payet, Ocampos - Germain (N'Jie 84').

Min. 116: Gooooooooooooooooool, Marseille! Payet execută un corner din partea dreaptă, iar Rolando rămâne nemarcat şi pune latul. Cornerul a venit, însă, după o greşeală de arbitraj, fiind, de fapt, aut de poartă!

Min 113: Nicio echipă nu riscă în acest final. Tehnicianul lui OM, Rudi Garcia, a fost surprins în timp ce îşi pregătea lista pentru loviturile de departajare.

Se termină prima repriză a prelungirilor, prim act dominat de Salzburg.

Min. 99: Ocazie, Salzburg! Caleta-Car reia cu capul din careu, dar Pele are o intervenţie fantastică.

Final timpului regulamentar! Se intră în prelungiri, după ce în tur Marseille s-a impus cu un scor similar, 2-0. Dincolo, la Atletico - Arsenal, spaniolii sărbătoresc calificarea în finala competiţiei, după ce se impun cu 1-0.

Min. 90: Francezii încheie repriza secundă în căutarea golului calificării, iar N'Jie, intrat pe parcursul părţii a doua, reia cu capul puţin pe lângă poartă

Min. 65: Goooooooool! 2-0 Salzburg! Acelaşi Haidara pătrunde în flancul drept şi centrează în careu, de unde Rami respinge greşit până la Schlager, iar mijlocaşul austriecilor şutează şi mingea este deviată în proprie poartă de Sarr.

Min 53: Gooooooooooooooool! Amadou Haidara deschide scorul pentru Salzburg, după o acţiune personală superbă şi o finalizare simplă cu şpiţul.

Min. 46: Cea mai mare ocazie a întâlnirii le aparţine oaspeţilor, Ocampos trimiţând în plasa laterală, după un dribling elegant.

Pauză la Salzburg, după o primă repriză fără ocazii importante la cele două porţi.

Min 13: Ocazie Salzburg! Dabbur finalizează cu şut o frumoasă acţiune a gazdelor, însă portarul lui OM, Pele, este la post.

Min. 10: Francezii au iniţiativa şi posesia, în ciuda faptului că au un avantaj de două goluri graţie succesului obţinut în tur: 2-0.

A început partida de la Salzburg! Fanii austrieci au aprins fumigene, iar începutul jocului este greu de urmărit.

Meciul Salzburg - OM va începe de la scorul de 2-0 pentru echipa pregătită de Rudi Garcia. În urmă cu o săptămână, Marseille s-a impus pe propriul teren, după golurile semnate de Thauvin şi de N’Jie. Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre cele două echipe în acest sezon. În grupele Europa League, Salzburg a scos patru puncte din cele două dueluri cu Marseille. După înfrângerea de la Marseille, scor 0-2, Salzburg s-a impus pe terenul ultimei clasate din campionatul Austriei şi este tot mai aproape de un nou titlu de campioană. În acest moment, are 11 puncte avans faţă de ocupanta locului secund.

LIVE VIDEO Salzburg - Olympique Marseille

După victoria cu Salzburg, Marseille şi-a odihnit o parte dintre jucătorii de bază şi a scos doar o remiză în deplasarea din campionat de la Angers.
În deplasare, Marseille are în acest moment patru victorii în ultimele şase meciuri disputate. A pierdut un singur meci în această serie, 0-1, la Leipzig.
Pentru a ajunge în semifinale, Marseille le-a eliminat, în această primăvară, pe Sporting Braga, Athletic Bilbao şi Leipzig.

Afla mai multe despre: marseillesalzburg 

viewscnt
Articole similare