Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură devastatoare primită de Mircea Lucescu din cauza războiului din Ucraina. Ce anunţă pe surse presa ucraineană

Lovitură devastatoare primită de Mircea Lucescu din cauza războiului din Ucraina. Ce anunţă pe surse presa ucraineană

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu a primit o adevărată lovitură din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Legendarul antrenor român a petrecut o bună parte din carieră în fotbalul ucrainean. În prezent, Mircea Lucescu este antrenor la Dinamo Kiev, însă campionatul Ucrainei este suspendat din cauza războiului declanşat de Rusia.

În urma acestui conflict militar, Mircea Lucescu a primit o adevărată lovitură, o mare sumă de bani blocată în conturile băncilor din Ucraina.

Lovitură devastatoare primită de Mircea Lucescu din cauza războiului din Ucraina. Câţi bani are blocaţi

Primul contact pe care Mircea Lucescu l-a avut cu fotbalul ucrainean a fost în mari 2004, când a preluat-o pe Şahtior. A stat la Doneţk până în 2016 şi a devenit cel mai important antrenor din istoria clubului.

Mircea Lucescu a câştigat nu mai puţin de 9 titluri de campion în Ucraina, dintre care 8 sunt cu Şahtior Doneţk. Performanţele obţinute în fotbalul ucrainean l-au adus în topul antrenorilor cu cele mai mari salarii din această parte a Europei.

Însă conflictele din Ucraina au reprezentat adevărate lovituri pentru el. Mai întâi, în 2016, a rămas cu o sumă importantă blocată în conturile băncilor ucrainene, ca urmare a conflictelor din regiunea Doneţk, unde armata ucraineană s-a luptat cu separatiştii pro-ruşi.

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, i-a promis că-l va ajuta pe Mircea Lucescu să-şi transfere banii în conturile băncilor din România, însă, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina şi situaţia s-a blocat din nou.

În prezent, site-ul sport.ua susţine pe surse că Mircea Lucescu ar avea blocată în conturile băncilor din Ucraina nu mai puţin de 5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, guvernul ucrainean a impus mai multe restricţii în sectorul bancar şi, în urma acestora, o persoană nu are voie să retragă mai mult de 500.000 de euro pe an.

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev în vara lui 2020 şi mai are contract până în anul 2024. Potrivit presei din Ucraina, legendarul antrenor român are la Dinamo Kiev un salariu anual de două milioane de euro.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare